Födelsedagsbarn

Skrivet den 2013-04-22 klockan 23:22:00

Jag fylle år i torsdags kom jag precis på. Det känns som om det var ganska längesen nu. Typ ganska exakt fyra dagar sen. Som ni inte vet hatar jag verkligen torsdagar, det finns verkligen inger värre och jag minns att jag hade panik över det jättelänge. Födelsedag på en torsdag. Great.


Men iallafall så hade jag planerat den här dagen i flera veckor, för i år skulle jag inte fortsätta att upprepa traditionen att ta första doppet i havet (eller andra, vanligtvis) och umgås med en fin vän och äta födelsedagsmiddag tillsammans på kvällen med en massa god efterrätt. Hur mysigt det än är så hade jag istället bokat biljetter till Urban Cone som skulle spela på Mejeriet, på min födelsedag, så underbart! Sen att jag lyckades bli förkyld, få feber och migrän samtidigt dagen innan, när jag inte har varit sjuk på flera månader tycker jag var väldigt skickligt.


Man blir så glad när man fyller år, alla är så gulliga och skriver och säger en massa fina saker. Och sen alla fina presenter! Att människor kan vara så härligt underbara.


Vi hoppar på bussen utan någon kamera och Zandra börjar resonera med busschauffören om att det är mycket smartare att bara köpa biljett halva vägen för biljetten håller i en timme på kortet. Sen berättar jag för henne att man ju inte egentligen FÅR göra så, men man KAN om man är smart. Vi får åka gratis sen iallafall, han tyckte väl att vi var gulliga. Sen gick Zandra runt och sjöng "en busschauför, en busschaufför, det är en man med glatt humör!" Och då kan man inte låta bli att tycka att hon är underbar.


Sen hoppar Lisa på, och jag ligger i hennes knä och kollar upp i himlen som susar förbi. Det är så fint.

Urban Cone är fantastiska, så mycket härligare att höra och se dem live, skränande musik, bas och människor som dansar och njuter.

Vi handlar frukost påvägen hem till nästa dag och jag köper salt godis, för det är trots allt min födelsedag!

Vi vaknar upp i Malmö och får känslan av att vara utomlands i den slitna smala trappuppgången med gröna fönster och den slitna gröna dörren. Slingerväxterna som växer på gården gör att det blir sådär lite trollskt nästan. 

 

Vi hittar en fjäril i ett fönster och hjälper den ut, vandrar runt i stan sjungandes "I I follow, I follow you, gypsy baby, I follow you" och trampandes på alla kärleks och vänskaps brunnar vi kunde hitta för att öka chanserna till ett lyckligt och kärleksfullt liv.

Vi gick i affärer och köpte färgglada tights, turkosa nagellack och en jeansjacka i en liten second hand butik som var riktigt billig. Åt god mat och åkte sedan hem, nöjda med alltihop.


Kommentarer
Postat av: Alicia

Vilken oerhört fin bildserie! Gillar färgerna, skärpedjupet och tyngden i svärtan. Och såklart motivet med burrigt hår, textila mönster, avskavd fönsterfärg och fjärilen. Vackert.

Grattis i efterskott!

Svar: Tackar man tackar! Alltihop är mobilbilder tagna med en väns mobil, men motivet är ju det viktigaste och då spelar det inte så stor roll om det är bra kvalitet eller inte. :)
Siri Andersdotter

2013-05-06 @ 10:58:15
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: