samhällets ovackra krackelering del 1

Skrivet den 2013-08-10 klockan 15:29:53
Den där komplicerade utvecklingen och anpassningen. Saker utvecklas eller invecklas och vi människor anpassar oss utan att riktigt förstå innebörden av vad som händer. När man växer upp i en tid där pengar och saker går före hur vi mår och känner oss. Det är väl det pengar ska vara bra för egentligen? Att göra att vi får mat på bordet och kläder på kroppen, utbildning och resefärder, som gör att vi kan må bra? Det kan tänkas att det var den forntida funktionen, men vi har med pengarnas makt gjort om det hela. 
 
 
Jag bevittnade en märklig situation för en liten tid sedan. Vi hade åkt tåg från mormor som vi just hade hälsat på, och skulle byta till buss för att komma hem. Vi väntar på stationen i ca en timme, och när vi sedan ska gå ut till busshållplatsen så står det inte att den ska gå på tavlan över avgående bussar inte! Och på hemsidan står det att den gick fem i halv, 45 minuter tidigare än vad den skulle. Jaha, vad ska man göra egentligen? 
 
Alltså, man måste ha en mobil med surf på  för att kunna veta när bussen går. Räcker alltså inte med en dator, eller en tidtabell du skrivit ut på din skrivare som du självklart äger hemma. 
 
Resenärerna som blir upprörda över att det alltid är samma skit med skånetrafiken frågar busschaufförer eftersom det inte finns någon annan personal att fråga, som svarar att man får beställa taxi och lägga ut pengar som man sedan kan få tillbaka på resegarantin. 
 
Alltså, om du vill komma dit du skulle så måste du ha pengar. (kanske till jobbet, sjukhuset, skolan eller vad som.) Pengar som du har råd att lägga ut. Och en mobil med pengar på och batteri att ringa på, om du har numret och täckning d.v.s.
 
Några andra ringde till skånetrafiken och som tur var, var det inte så värst lång kö. Och sen visade sig att det var fel på bussens GPS, så den skulle dyka upp i rätt tid iallafall. Och då hade redan en kvinna hoppat på en annan buss som gjorde att hon fick ta en gaaanska så lång omväg, eftersom hon inte ville stå och vänta på nästa buss i många timmar till, det var söndag nämligen. 
 
Allt pågrund av att apparater som är till för att skapa bättre kommunikation istället fungerar tvärtom, snacka om känsligt system! 
 
Och nu har den fria surfen försvunnit bland teleoperatörerna så vill du kunna se när bussarna går får du offra en bra peng eftersom det inte existerar tidtabeller i pappersformat. Ni förstår själva hur jäkla idiotiskt det är, men tydligen inte de som äger resebolagen. 
 
Mer om detta en annan gång. Finns så vidunderligt mycket att skriva om. Mejla mig gärna eller kommentera om ni har något att berätta! 

Kommentarer
Postat av: Gurkan

Jag gillar det! Du har alldeles rätt din gamla fis.

Svar: Vilken uppskattning man får nu, äntligen, för sina gamla dagboksskriverier.Tack du, din lilla fiskorv.
Siri Andersdotter

2013-08-19 @ 20:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: