dansen för oss framåt i ingenstans

Skrivet den 2013-06-27 klockan 17:04:01
Jag skriver en oändliga lista av saker som jag skulle vilja göra i sommar. Eller kanske till hösten. Som att sy en ryggsäck. Måla min stol solgul eller kanske röd. Göra klart en film. Köpa garn och tyger. Lära mig möstersticka. Måla en tavla. Sy pösiga sommarbyxor till lillasystern min. Köpa färg att måla mitt golv med och sedan måla det dessutom. Sova under bar himmel och se på stjärnorna någon gång en fin sommarnatt. Och att åka och besöka en fin plats jag inte varit på på länge. 
 
 
Det har yrt rött färgdamm i gräset och jag har andats in alldeles för mycket, vi kom oss för att fånga en groda vi jagat i en timme i en damm som är mindre än vårat vardagsrum, lyssnat på rörande radioprogram och sommarprat, skrattat åt Emil när han kysser lärarinnan, drömt om krigets unga hjärtan nätterna långa, sagt godnatt till pappa när han släppte av mig på jobbet istället för hejdå som man kan göra ibland när man är nyvaken och snurrig.
 
 
 
Ibland har man så mycket idéer på saker man vill göra, att man inte vet i vilken ände man ska börja i. Jag vet inte vart jag ska göra av mig själv när de stunderna kommer. Hundra projekt på högvarv inuti hjärnan samtidigt, och hundra till idéer om nya projekt att skapa, och vad jag än gör så kommer jag ingenstans. Därför uppfann jag listan. Allting står kors och tvärs, hur som helst, utan en speciell ordning att följa. 
Så det lär då verkligen bli en fixeri sommar, aldrig en tråkig stund. 
 
 
 
Den bedårande Alicia Sivertsson och hennes skarpblickade konstnärlighet är nästan för  mycket att greppa. Fick syn på hennes vackert skapta collage och blev hysteriskt inspirerad. Jag har sett många saker hon gjort att förundras över, men detta blev droppen. Nu lär inte världen få någon konstnärlig ro längre. Njut av den medan den varar! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: