Den Makalösa Textilveckan

Skrivet den 2013-05-08 klockan 22:48:00

Kamerabatteriet mitt har gått och gömt sig. It's nowhere to be found. I måndags glömde jag kameran, i tisdags glömde jag minneskortet och nu idag batteriet som dessutom är försvunnet, för tillfället iallafall. Förhoppningsvis då.

Lite synd för jag hade gärna tagit lite bilder i skolan för det har inte varit en vanlig vecka det här inte! Jag har haft textil i tre hela dagar, suttit och sytt hur mycket som helst och det har varit så underbart! Men nu är tygerna inte lika många längre så i helgen ska jag gå på loppis där det kanske ligger en massa fina tygstycken och väntar på mig! Jag väntar iallafall på dem.

Men så den här gången blev det att fota med en gammal goding, mammas digitalkamera. Och oj så annorlunda allt blev! Färgerna blev helt annorlunda och ljuset likaså, men det att man kunde zooma mycket! Så längesen det var som jag kunde ta närbilder på solnedgången sist.

 

Det skulle finnas en overlock där också, så jag passade på att köpa jerseytyg att sy i. Men maskinen fick vi inte att fungera, så det blev att sy dem med vanlig symaskin och det fungerade ju hur bra som helst för en gångs skull! Jag kommer aldrig sluta älska de här tightsen, jag vill sy tusen stycken till och åter tusen. 

 

 
 
En av kjolarna jag sydde igår. En av de finaste jag sytt hitills! 
 

Zandra har sytt de underbaraste haremsbyxorna i världens finaste tyg. Sen sydde hon ett par till som var nästan ännu underbarare. Och Lisa sydde en vacker kjol i ett senapsgult tyg som man bara vill gräva ner sig i, och en snygg byxdress ambitiös som hon var.

 

 

Har verkligen fått en massa motivation att börja sy mera, vänta bara, bloggen kommer att explodera av hemmasydda alster som aldrig förr! Fick även syn på en underbar blogg igår, Fredrika heter hon. Hon har startat en grej som heter sypeppen, där tanken är att man varje tisdag ska ha på sig något man har sytt eller gjort om på nåt sätt och lägga upp en bild på sin blogg så sammanställer hon allihop i ett inlägg sen. För att få motivation att sy nya grejer, och göra klart sånt där som man har börjat på men inte riktigt har fortsatt att jobba med och lagt på hyllan ett tag!Mina planer var att sy en fin blommig kjol, ett grått slappt och mysigt linne och ett par tights, men jag fick lite tid över och sydde ett fint kuddfodral också! Fick även med mig några halvfärdiga projekt hem, men vi har ledigt fyra dagar nu så det finns gott om tid att fortsätta.

 

Vi avslutade veckan i skolan med kak kalas, det fanns tårta, cupcakes, donuts brownies och kanelbullar och jag åt mycket men långt ifrån tillräckligt!


 


 
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: