Valborgsfirande Och Sånt

Skrivet den 2013-05-06 klockan 22:23:38
 
Jag firade faktiskt valborg detta året mer än vad jag brukar. Det blev en superfin kväll må ni tro! Amanda och Matilda följde också med för ovanlighetens skull, och så var det Lisa och Zandra såklart, och vi trängdes sex stycken i en liten etta på natten. Fast såklart inte vilken liten etta som helst, hittills världens mysigaste också. 
 
 
Jag ville bada. Det ville inte de andra. Kan föreställa mig hur skönt det skulle vara att doppa sig i de iskalla vågorna, hade gjort det om det inte var för min usla hosta som aldrig vill försvinna. Jag ville ju kunna ha lite energi kvar åtminstonde till förstamaj demonstrationerna!
 
 
 
Någon sa att den här bilden ser lite ut som att den skulle kunna vara från en fransk film. 
 
 
Lisa och Zandra vid havet. Sånt tycker jag om. 
 
 
Riktiga instrument ska det vara! Anna spelade fin folkmusik tillsammans med andra musikelever från hennes skola. Det var så fint. 
 
Jag fick lära mig att tycka om folkmusik på riktigt, och att dansa folkdans! Polska, vals, shottis, lite engelska, slängpolska och sådär, det må jag säga. Nu blir det folkdansande hela sommaren! 
 
 
Om det är svårt att se, så är det fötter som rör sig på dansgolvet. Inte så värst mycket ljus och det var inte så lätt att få människorna att stå still heller så det blev som det blev med mästerfotograferingen! 
De som hade ett sinne för höger och vänster dansade ringdans, människor som inte hade det uppfann en ny slags ringdans där man inte följer takten och går lite hur som helst beroende på vad som känns bäst. Det tyckte jag kändes bäst. 
 
 
Kändes knappt att det var valborg vi firade, påminde lite om en liten festival jag var på i somras lite längre upp i landet. 
 
 
Detta var det motsvarande valborgsbålet, värmde inte lika mycket men det var fint att titta på! Sen tände de väl en liten brasa också, men det var inte så lätt att få en skymt av den så liten som den var. Men vad gjorde det? 
 
 
Vissa hade till och med klätt upp sig lite mer än andra. Håhå så Underbart. Nån gång i början av kvällen när jag och Zandra kastade oss ut på dansgolvet i ett försök att förstå hur man gjorde, var det två personer med gula fågelmasker dekorerade med fjädrar som dansade med oss. Snälla människor. Hon hade väldigt lena händer och jag blev väldigt förvirrad och förstod ingenting när jag blev omkringsnurrad på dansgolvet. Mystiskt. Känns som hon lekte askungen lite. 
 
 
 
Sen blev det sånt ös i tältet att kameran fick stanna i kameraväskan, dansade till musiken tills jag fick håll och lite till.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: