för varje dag blir det ett djupare mörker

Skrivet den 2013-10-08 klockan 18:17:00
 
 
När du gör rönnbärshalsband med lillasyster, rotar bland ullgarnerna för att göra mössor ooch hanledsvärmare och när det hänger äppelringar i köket, då är det höst. 
 
Och när du inte alls har tid att ens tänka på något annat än skola, skola, skola, även om du nästan går under. Då vet du att sommarlovet är slut. 
 
Och då man då och då avbryts av ett irriterande reklaminslag på spotify märker man att man fortfarande lever på 2000 talet. Helt galet. Jag har haft historia i skolan så länge nu att jag nästan glömde bort för en stund. 
 
 
Jag har tillverkat min absoluta drömmössa. Men blev inget stickat som jag planerat... Jag har gjort två i mitt liv, den här och en då jag gick i trean. Den ser ut som en blåbärshatt, både till formen och färgen. 
 
 
Improviserad mössa virkad i ullgarn, ungefär 2-3 arbetstimmar (om man räknar med de gånger man fått repa upp och göra om) 
Virknålsstorlek 7mm, luftigt virkad. Det gick bara åt ett 50g nystan!
Jag varierade lite som jag själv tyckte med stolpar, vanliga maskor och halvstolpar. Kanske kommer att vara lite för kall i vinter, men om det inte är för knöligt kan man ju alltid sy i ett foder? 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra Leone

Vilka megafantastiska bilder!

2013-10-08 @ 20:52:58
URL: http://lingers.blogg.se
Postat av: Miranda

Du är så pysslig Siri :) Jag gjorde också rönnbärshalsband förra året. Vill du träffas någon gång?

Svar: Hoho, du är så mysig :) Självklart vill jag det! , och så kommer till Malmö folk nästa lördag :DKram!
Siri Andersdotter

2013-10-08 @ 21:09:01
URL: http://ovanligflicka.blogg.se
Postat av: Fredrikapåvinden

Åh men så fin mössan är!!! Försök att inte gå under av alla läxor, det är mer värt att dricka te och äta choklad. Puss på dig!

Svar: Så glad jag blir, tack! :) Ja det är ju något att se fram emot iallafall. Hur går det med ditt egna virkande förresten, har för mig att du skrev nåt om det? :) Puss och kram på dig! Glöm inte att mysa allt vad du kan du heller ;)
Siri Andersdotter

2013-10-08 @ 23:03:27
URL: http://fredrikapavinden.com
Postat av: Miranda

Hurra vad roligt! då ses vi ju där :D

2013-10-10 @ 20:31:00
URL: http://ovanligflicka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: