Solig sypepp

Skrivet den 2014-07-19 klockan 12:46:00
Vad jag längtat efter att få tid till att i sommar vända uppochner på mina tyglådor och köra gasen i botten på symaskinspedalen. Och nu har jag äntligen kommit igång!, mycket tack vare sypeppen som inspirerar och peppar. Har ni tid i sommar så var med ni också!  Fredrika är i full gång med att anordna sybingo och en knit-along som är inne på sin första vecka där vi ska sticka supermysiga koftor tillsammans. 
Läs om den underbara idén att ha en sypepp här och allt vad den innebär.
 
 
Det här är mitt bidrag till solpeppen, en t-shirt i ett prickigt tyg som förut varit en ärmlös topp. Alla små tygbitar är nogrannt ihoppusslade och tillvaratagna på för att få ihop den.  
Och mitt senaste alster, min älskade blommiga kjol. Tillräckligt vid för att kunna röra sig i och tillräckligt tight för att inte blåsa upp i vinden. Den har mysfickor och självklart knappar hela vägen som jag målat med nagellack för att få rätt nyans. 
Ett par symaskinsnålar offrades men det var så väldigt mycket värt det. 
 
 
För att göra mönsterritningen roligare och mindre långtråkig så sydde jag först en testvariant i ett gammalt tyg som en gång i tiden varit fodral till en soldyna. Har fäst mig vid den, tyget är ändå lite charmigt på nå vis. Kallar den för "karamellkjolen" och Mollly brukar smaska i sig den ibland och fundera ut vilka smaker de olika färgerna har. Praktiskt att göra en slarvig testvariant till och börja med för att inte riksera att göra helt tokigt och få en kjol extra till på köpet. 
 
 
 
 Två stiliga insnitt baktill, på båda kjolarna förstås. 
Tyget är frotté-liknande och stadigt. Mamma har köpt det för länge sen på en second hand, så jag är uppväxt med det. Jag brukade använda små bitar att detta tyget ibland när jag lekte med barbies till exempel.
 
 
 Kameran fotograferade, självständig som den är.

Kommentarer
Postat av: H

Snyggt!

Svar: Tackar så mycket! :)
Siri Andersdotter

2014-07-20 @ 11:40:06
URL: http://rainbowcreativity.blogspot.com
Postat av: Hanna

vad fiiint!

Svar: Tack, vad glad jag blir! Alltid så roligt med kommentarer från nya läsare., eller iallafall från läsare som aldrig kommenterat innan och varit osynliga. :)
Siri Andersdotter

2014-07-20 @ 18:54:40
URL: http://skogsmoln.blogspot.se/
Postat av: Frida

Alltså två superfina kjolar ju!! Och vad smart att göra en testvariant, har aldrig tänkt på det innan haha!

2014-08-11 @ 18:51:25
URL: http://fridagodling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: