havspalats

Skrivet den 2014-06-23 klockan 16:57:00
Äntligen. Äntligen färdig med mitt livs första broderi (Obs, korsstygn på låg- och mellanstadiet räknas inte). 
Jag minns min mammas klasskompis examensutställning på HDK, där hon broderat som en hel värl i röd tråd på ett vitt tyg. Små små stygn som pappa förklarade tog en evighet att göra. Först hade jag varit skeptisk, då jag förknippade broderi med tråkiga tanter (en konstig världssyn jag hade som barn), men sen stod jag framför den länge och facinerad och glad tittade på alla de små små styngnen. 
 
Så sen dess har jag också velat brodera, och när jag hittade min broderiram i samma veva som Alicia visade upp dessa broderier satte jag igång, dock med världens prestationsångest. (Kolla in alla hennes broderier, de är otroligt vackra!) Men att brodera går så långsamt och prestationsångesten blev såsmåningom uttråkad och försvann, kvar blev jag, lyckligt sittandes i min manchesterfåtölj med nål och tråd i min hand, lyssnandes på En varg söker sin pod och Lilla drevet. 
 
 
Och jag insåg att en liten påse var precis vad jag behövde, inte fler väggdekorationer. 
Bland mina tygrester hittade jag ett prickigt tyg som blev baksida, och ett blommigt tyg som fick bli påsens foder. 
 
 
Och oanvända dragkedjor har jag gott om, eftersom jag älskar knappar mer än något annat och därför inte ens låter de finaste dragkedjorna komma till användning. Många har jag samlat på mig genom att sprätta upp gylfar och plagg som var slitna och trasiga, urvuxna eller som skulle göras om till något annat. Kasta aldrig ett plagg med en dragkedja i soptunnan! Den gamla duger minst lika bra som en ny, och hellre att det krävs lite jobb för att sprätta loss den än att slösa på resurser och låta någon annan tillverka en ny i en fabrik. 
 
Fodret något slarvigt gjort, men iallafall fastsytt för hand och dragkedjan likaså. 
 
 
 Nu är det bara att sätta igång igen, broderiramen får aldrig vara tom! 

Kommentarer
Postat av: Miranda

Du är så himla kreativ och duktig Siri!

2014-06-23 @ 20:39:15
URL: http://ovanligflicka.blogg.se/
Postat av: Fredrikapåvinden

Wow Siri! Den är verkligen hur fin som helst!Alltså verkligen! Hur har det gått med skolavslutning och allt? Hann du färdigt? Jag tycker det är så himla skönt att ha fått lite lov nu så man hinner sy och sticka en massa. Nästa syprojekt blir nog en bikini... Vi får se hur det går. Hoppas allt är bra med dig sötnos. KRAM!

Svar: Kära Fredrika förlåt mig för att jag missat att svara på din fina kommentar.! Blir alldeles förskräckt att jag kunnat göra något sådant. Tackar så väldigt mycket för den fina kritiken. :) Det var ett vackert och sorgligt avslut, gör lite ont i hjärtat när jag tänker på allt jag saknar. Kunde skriva tusen rader om det så det är nog bäst att jag inte börjar. Hur gick det själv? Fast du är en bättre blogguppdaterare än jag så jag vet ju en del ;) Det gick ju ganska bra med bikinin ändå, den ser otroligt fin ut på bilderna. Du kommer att bli en mästare på det där sen, precis som med allt annat. Hoppas att allt är bra med dig också! TUSEN KRAMAR!
Siri Andersdotter

2014-06-24 @ 09:29:10
URL: http://fredrikapavinden.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: