Vårkjolen

Skrivet den 2014-03-28 klockan 22:37:00
Fredrika drog igång en sew along på sypeppen för en tid sen där vi skulle sy cirkelkjolar eller halvcirkelkjolar. Jag hann aldrig ta mig tid att sätta igång jag också, men det var roligt att se alla andras superfina bidrag! 
Och igår blev jag klar med min första halvcirkelkjol, sydd i flera våder, med fickor, knappar och allt. Eller egentligen idag, för de sista knapparna sydde jag i påväg till skolan.
 
 
Tyget har en gång varit en klänning som jag fyndat för 15 kr på loppis. Det var faktiskt min första klänning jag sydde om på riktigt, så därav anledningen till varför jag var tvungen att sy om den. Den var härlig och fin, men den satt då inte särskilt bra! Kanske blir det något fint av överdelen också, har lite tyg fortfarande att röra mig med... Ungefär såhär såg den ut.
 
Förresten, hemligheten med att den blev så nogrannt sydd och inte så slarvig är att jag har börjat använda mitt strykjärn ganska flitigt.
Jag tror jag har lösningen på andra versen i Scarborough Fair. Den som går såhär: 
 
Tell her to make me a cambric shirt
Parsley, sage, rosmary and thyme
Without a seam or fine needelwork
Then she'll be a true love of mine
 
Använd strykjärnet vetja! Det borde faktiskt gå om en har rätt tyg, att göra ett plagg utan sömmar och bara använda ett strykjärn. Lim och tejp borde väl egentligen vara mer effektiva, men struntsamma! Det hörde liksom inte till ämnet.
 
 
 
Kamerabatteriet tog slut och solen gick ner, så några närbilder på detaljerna slapp ni se denna gången.
Känner ni er också så fantastiskt vårglada? Det hoppas jag verkligen att ni gör, såg förresten vitsippor i backarna i dag. Jag vet inte vad jag ska tro.  Vårpepp och solkramar på er alla! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: