maskinskriveriet

Skrivet den 2014-05-03 klockan 23:36:57
 
Förra helgen var det premiär för loppisen i stan som håller till varje lördag under hela sommaren. Pappa hittade en röd, i princip orörd, skrivmaskin som jag köpte för 300 kronor som en födelsedagspresent till mig själv. 
Min farmor som var journalist brukade tydligen säga att hon ville ha en skrivmaskin av just det här märket och modellen. Så även om jag och pappa inte är experter på alla olika skrivmaskinsmärken hade vi iallafall lite vägledning. Det känns fint att tänka på. 
Säljarna sa att detta är väl inte vad ungdomen vill ha, men där hade de ju helt fel. Saker som skrivs på skrivmaskin är kanske inte riktigt lika personliga som det för hand, men mer personligt och känsligt än datorskrivet material. Just för att det blir något att ha i handen, något direkt att ta på, som aldrig riktigt kan skrivas likadant igen.
Det kan bli nött av händer och skrynkligt om det ligger djupt nerbäddat i en ficka, hur skulle ett datordokument kunna bli det? Eller ska man kunna applicera retro filter så att dokumenten ser mer antika ut?
 
 
Nu har jag övat en tid, skrivit läxor och långa brev till Anna. När jag ibland nämner att jag har brevvänner brukar folk ofta säga nåt i stil med att de egentligen tycker att det känns mycket finare att skriva brev istället för bara chattmeddelanden och sms till varandra.  Eftersom det inte försvinner när mobilen går sönder eller med tiden raderas. Lite som med skrivmaskinstexter, fast mer personligt, eller som med framkallade fotografier kanske. 
 
 
Här i gräset hade vi det bra, min Tilda och jag. En nyckelpiga hälsade på , och jag var dum nog att låta den vara kvar eftersom att jag tyckte den matchade så fint med skrivmaskinen, men sen kröp den in i maskineriet och jag fick banka tills den kröp fram igen, utan några synliga skador som tur var! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: