jag undrar hur många människor i världen som har dött på grund av mig. av saker jag köpt och konsumerat.

Skrivet den 2013-08-19 klockan 14:22:00
 
Vi kommer hem från skolan, första dagen nu efter sommarlovet och är arga och besvikna att det kanske inte var så kul att börja skolan igen som vi trodde, men ändå lite upprymda för allt är inte skit. Sätter på musik på datorn och skruvar upp volymen. Planerar att göra något mysigt och trevligt av sin eftermiddag. Det är vår vardag, det vi känner till. Samhällets förväntningar av oss, som vi lever upp till. 
 
När du sedan ser en artikel som en vän delat på facebook, och inser att du har tid att läsa alltsammans, sätter dig och läser innehållet ord för ord, så känns vår värld så himla yttepytteliten och ändå ganska verklighetsfrämmande och oviktig. 
 
Jag säger inte att saker som drabbar mig eller de runtomkring oss inte är hemska och inte spelar någon roll, men mycket känns så onödigt litet i skala att det är svårt att få grepp om det. 
 
Så jag ber er, försök läsa varenda stavelse, även om tårarna ger fuktskador när de droppar ner på tangentbordet och gör världen suddig, som de gjorde för mig. 
Har du inte tid, ta dig tid! 
 
 
 
Jag ska inte låta detta bli ännu en viktig text som berör, men som sedan glöms bort igen som ofta händer. Människor kan inte bara blunda för detta, eller stå och se på utan att göra något.
Jag önskar att det görs något, att det görs allt! 
 
Jag ska aldrig någonsin mer köpa en mobil av nyare modell än den jag har nu, min lilla tjockis. I framtiden kanske vi inte har något val, men den ska ändå inte ha surf tillgängligt. Aldrig någonsin. Det är ju det minsta vi kan göra, att inte konsumera de varorna. Bojkotta de så mycket som de går. 
Det här är ju pinsamt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: