klockrent, klockrent.

Skrivet den 2013-12-10 klockan 12:12:00
Nu i december har det dykt upp miljontals av olika julkalendrar av bloggare och företag. Vissa av dem är riktigt bra gjorda och väldigt inspirerande, vissa är bara en massa reklam och vissa helt meningslösa. 
 
En av dem är unga feministers julkalender svar på tal där unga feminister och feministiska förebilder skriver om vad feminism är och tar upp och diskuterar viktiga ämnen. Mycket peppande och också vilt engagerande, jag håller inte med alla om allt men det skulle ju vara omöjligt att göra det eftersom alla har en unik åsikt som är mycket mer komplicerade än att vilja ha ett jämställt samhälle eller inte! 
 
Jag är inte medlem i unga feminister och i Feministiskt initiativ som stödmedlem därför att jag håller med om exakt allt vad de säger. Jag är medlem därför att jag vill kunna hålla med dem om allt, i framtiden.  
Och det är ju exakt vad vi alla behöver göra, påverka och förändra. 
 
 Här är lite julgodis för oss alla. Man får ont i magen efteråt, men det smakar väldigt gott så det är svårt att låta bli. 
 
 
 
När jag läste lucka 8 i kalendern blev jag så glad. Såhär hade en ung 22 årig feminist skrivit:
 
 
 
 
 

Män och Kvinnor är olika! Överallt ser jag vuxna människor frustrerat stampa i backen och skrika detta. OLIKA!

 

Visst jag köper det, kvinnor har bröst och vagina, män har penis och testiklar. Jag vet, jag bryr mig bara inte så mycket.

 

Hormoner! Skriker dom. Vi har olika hormoner!! Naturen gjorde oss olika! OOOlika!!

 

Naturen? Vem är naturen? Det talas om denna ”Naturen” som att detta är en person som har bestämt allt innan människan landade på jorden och att dessa regler måste följas slaviskt. Eh..? Jo har ni hört talas om evolutionen? Den där processen där förändring och anpassning gör att djuren blir bättre, till exempel lär sig kommunicera osv.

 

Och förresten? Gör vi inte saker som går mot vår natur hela tiden? Typ ni vet, sitter ner 8 timmar om dagen, bor på samma plats hela livet, äter mjöl, konserveringsmedel och socker samt småsaker som gå på två ben, lever till över 30 år och återupplivar folk som dött.

 

Men ändå hävdas det att män ”har ju en starkare sexlust, för att de ska vilja sprida sin säd” som en förklaring vilket också i förlängningen används som en ursäkt till våldtäkter. Samt att kvinnor ”stannade hemma i grottan och sörjde för barnen, det är bara naturligt att kvinnor är hemma och diskar”. Jo men visst. Förlåt, jag ska diska all disk i hemmet för att det gjorde ju ”grottkvinnorna”, asbra logik. Ska även amputera min arm utan bedövning för så gjordes det för 700 år sedan…

 

Jag har hörde någonstans att vi har tämjt naturen, varför kan vi i så fall inte tämja oss själva?

 

En ung feminist, 22 år

 

 

Det är ju delvis sant, eftersom det har hänt att man aputerat armar utan bedövning också efter år 1313. Det händer ju fortfarande. Men själva poängen är att vi inte vill ha det så. Världen måste förändras mer än bara när det gäller teknik. Och det är skrivet så rysligt bra. Klockrent!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: