sypeppsjubileum: Parisklänningen

Skrivet den 2013-07-29 klockan 01:04:00
 
 
 
 
Det har blivit dags att vara med på sypeppen igen! Den här gången firas det att den har funnits i tio veckor, (eller jag kanske är så sent ute att detta snarare räknas som nummer elva, men jag har ett bidrag för den med!) och jag hoppas att det kommer att bli oändligt många jubileum framöver, för sypeppen är ingen dum idé inte!  Informationen om den hittar ni här Fredrikas vind.
Hur knepigt det än var så lyckades jag tillslut att få klänningen någorlunda färdigsydd för hand i bilen, men det är några små minisömmar kvar innan den blir perfekt. Hälften av knapparna jag målat med mitt sista cerisa nagellack försvann på vägen mellan mitt rum och Paris, så nyanserna på knapparna skiftar mest lite olika. 
Inte ens när den sprack i sömmen så gav jag upp utan satt och sydde igårkväll stygn för stygn. Tur att jag inte förblev så galen och förbannad efteråt att den blivit färdig åtminstonde.
 
 
 
Tyget är någonstansifrån min mammas gömmor och hamnade i min tyglåda för någon vecka sedan när hon rensade ut. Först vet jag inte riktigt om jag gillade det, men det var något med den speciella färgen och manchestern i kombination som jag tycker är alldeles bedårande. Modellen den är ju inte helt perfekt kan jag ju inte påstå. Inte än iallafal! Den är sydd helt utan mönster, mest på känn och 99% nattetid. Måste faktiskt erkänna att detta är första gången jag sytt en klänning helt från scratch. Men inte precis den sista!
 
 
 
Nu har vi lämnat Paris och resan fortsätter. Bonne Nuit! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

paris paris potatisgris

Skrivet den 2013-07-27 klockan 14:15:35
För två veckor sen eller tre ordnade mor och far en överraskning, och efter mycket tjat så fick vi äntligen veta vart vi skulle bege oss på den första riktiga semestern med hela familjen på tio år. Den gången begav vi oss till Azorerna och jag minns hur fladdermössen fladdrade inuti vulkanen och de orangea stelnade dropparna av lava kändes. Och när mamma trampade på en bläckfisk ute i vattnet på strandem, kackerlackarn på rygg i hallen och hur vi fick känna på sugkopparna på ett par nyfångade bläckfiskar av en dykare. Hur nyplockade solvarma fikon och passionsfrukter smakade. 
 
 
Den här gången blir det en annan semester, och efter många långa timmar spenderade på autoban i 38 grader sol, på tyska färjor över östersjön, regndansande på en rastplats på en av motorvägarna genom belgien och frankrike inklusive en hel del felkörningar och mer eller mindre värmeslag, övernattning i en liten tysk småstad där det blommade under varenda gatlykta och fullmånen sken in genom de stora fönstrerna där jag satt uppkrupen så var vi äntligen här. I Paris. 
Och nu ska jag spendera sista hela dagen här. 
 
 
 
 
 
 
 

Makalöst matchande

Skrivet den 2013-07-17 klockan 02:01:56
Jag är så glad att sypeppen finns, även om jag ännu inte lyckats vara med många gånger har det varit mycket motiverande! Den här gången blir det  inget superduper speciellt, men alltid något. Jag hade ju ett mer komplicerat projekt förra gången så det jämnar väl ut sig i längden! 
 
Den här gången har jag sytt en tygkasse av ett otroligt fint blommigt tyg från Emmaus, som så småningom ska få ett foder och fickor inuti när tiden är passande. Och en t-shirt av en tröja jag fyndade för någon krona på en loppmarknad nu i sommar. De matchar makalöst bra med varandra. Eller de är ju blommiga båda två iallafall.
 
 
 
 
 
För dig som inte vet vad sypeppen är så kan ni läsa om det här på den påhittiga finaste Fredrikas blogg
Nästa vecka lottar hon ut en vinnare bland deltagaarna i sypepp nr 10 så passa på att  vara med då! 
Om jag får klart det jag håller på med just nu innan jag åker till Paris så ska jag också vara med. Ögonen glider isär när jag syr så vi får hoppas att det inte går helt snett nu plötsligt. 
 
 
 

got to go away, impossible to stay

Skrivet den 2013-07-12 klockan 15:47:48
Jag packar väskan min med slitna loppisbyxor och min älskade röda pistol och åker iväg på festival över helgen. Vi ska lära oss att spela dragspel jag och Zandra, och det ska dansas orimligt mycket.  
Njut av livet så länge allesammans! 
 
 
 
 
psst! Lyssna på Leo Razzaks sommarprat som sändes häromdagen! Ni hittar länk under "Viktigare än att läsa bloggen min" rubriken här åt vänster. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De bara driver runt hela dagarna, vandaliserar urskog och dealar med fossila bränslen

Skrivet den 2013-07-05 klockan 13:39:00
När jag och Zandra var på äventyr i malmö häromdagen plockade jag på mig små fina lappar och miniaffisher överallt precis som jag brukar. I en liten juciebar där vi beställde varsin ingefärssmoothie hittade jag den här.  Tecknad av Sara Granér, serietecknande feminist bosatt i Malmö som bland annat skrivit "Det är bara lite aids" och "All i want för christmas is planekonomi". Var på en intervju med henne och Liv Strömqvist tillsammans i våras, väldigt intressant. Deras böcker brukar finnas att låna på biblioteket! 
 
 
Håhåhåhåhå.
Nu när du läst detta och skrattat en stund, ta dig tid att tänka på budskapet.  
 
Synd dock att jag inte tog med mig två stycken istället. Meningen är nämligen att skicka iväg det med sin underskrift till socialförsäkringsministern Ulf Kristersson Finansmarknadsminister Peter Norman. 
Jag som ville sätta upp det på väggen för att sprida ett fint budskap till de som tittar in här hos mig! För om jag skickar iväg det så har jag ju inte kvar det sen, men jag ska väl posta det ändå och inte låta egoismen ta över. 
 
Meddelandet på baksidan lyder såhär:
 
 
Nu ska det postas! 
 

jag har gjort dem till mina, och dem har gjort mig till sina

Skrivet den 2013-07-03 klockan 08:21:00
 
 
När jag var på pysselhumör för någon dag sedan målade jag om mina nyaste solglasögon. Fast jag är alltid på pysselhumör, så det var väl inget speciellt med just det humöret. Målningens motiv blev det finaste jag vet, eller en av de finaste sakerna jag vet, vita prickar på rött underlag, fantastico!
 
 
De var från början ett HM fynd innan jag gjorde dem till mina. Jag skäms en aning, men HM:s logga syns på bilden här nedan så det är lika bra att erkänna. Så jag gjorde om dem så att ingen kommer att kunna gissa att de från början kommer från HM. Fast det var ju inte anledningen varför jag målade dem, men en bonus blev det allt håhå!
Och det att man kan vika ihop dem tills de är yttepytte små. Smidigt ändå om man inte vill ha dem förstörda i väskan första dagen redan. För om det hade hänt hade det inte varit till min förvåning!
 
 
 Världen är väldigt vacker när man ser den igenom solglasen, lite som ett gulrött färgfilter. Fast samtidigt känner jag mig oerhört förvirrad som om att människorna och gatorna jag ser inte finns i verkligheten, just för att ljuset är så annorlunda från verkligheten i vanliga fall. Men det gör mig inte så mycket att få känna mig bortkopplad från det som är verkligt då och då. 
 
 
 

Nu är det så, då är det så

Skrivet den 2013-07-03 klockan 01:03:00
 
 
Inget sypeppande denna veckan. Ibland så går allt sönder och då får man vara nöjd ändå. Och ibland blir armen förstor i förhållande till huvudet när man målar första gången med de fina nya akrylfärgerna. Då får det väl vara så. Så inget färdigsytt och färgigmålat. Och knappt någon sömn heller skulle jag vilja tilllägga.
 
 
Jag klippte en bit till på håret, och det blev ju jämnare än innan. Men inte jämt. Men man skulle ju känna sig nöjd ändå. Nöjd med vad jag gjort idag också, två av sju på listan, bra jobbat! Sov gott eller god morgon! För trött för att orka veta vad som passar bäst.

framåtvändo, ingen återvändo

Skrivet den 2013-07-03 klockan 00:21:00
 
 
 
Här är underbart livfulla Tess! Vi skulle ta någon bild att ha till hennes CV men i extasen över att fota nu när vi nyss färgat håret på Zandra och allt glömde vi bort syftet lite och klädde ut oss, eller i alla fall det var det som var tanken, även om det inte blev så mycket till utklädnad precis och hon ställde sig och rökte på balkongen i solnedgången. Eller hon försökte röka, men får man samtidigt ett hysteriskt skrattanfall så blir det inte så lätt.
Och så var de det där med att färga håret, Zandras hårfärg den gick från rött till mörkbrunt, under tiden som kladdkakan var i ugnen. Framhäver hennes ögon så väldans fint!
 
 
Vi lever i en fin sommarhärlighet, jajamänsann! 
 
  
Vi fotograferade med gulfilter mest hela tiden och känner mig nästan lite trött på det vid det här laget. Zandra påminner mig om Greta i Krigets Unga hjärtan på svtplay som jag hoppas att ni allesammans redan sett, men om inte så gör det bums meddetsamma! Något av det bästa jag sett. Finns kvar 15 dagar till.
Och inte för att hon är speciellt lik på bilden, men känslan finns kvar i bakhuvudet.
 
 
Så efter allt hårfärgande på Zandra så kände jag att varför inte göra något nytt jag också? Och innan jag hann ändra mig klippte jag av en bit av luggen så att det inte skulle finnas någon återvändo, nu var det bara att fortsätta klippa! 
Zandra hjälpte mig med det mesta, ville inte ha en likadan lugg som jag hade när jag var sex och klippte lugg själv för första gången. Och jag säger inte att det inte var fint, för det var det!, men man kan ju inte se likadan ut jämt.
 
 
 
När det är uppsatt liknar jag mamma en hel del, och när jag låter det falla fritt så liknar jag Mia i Pulp Fiction. Inte speciellt dåligt inte! Fast det gäller ju mest bara frisyren i båda fallen. 
 
Jag tycker inte om att fotografera med blixt. Usch. Det tar bort alla fina färger och gör allt fult. Men när jag testade kombinationen av blixt och gulfilter tillsammans, då! Ni kan ju se själva hur fint ljus det blev, fastän solen gått ner för länge sen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A change is gonna come any day now

Skrivet den 2013-07-02 klockan 20:16:00
 
 
A change is gonna come, oh yes it will. I nästa inlägg eller så, det blir en överasskning! 
Ingen slumpartad rubrik jag valt inte! Och låten är en av de vackraste jag vet, Zandra likaså. 
 
 
 
 
 

Provade att fotografera med ett gult färgfilter som fadern min lånade ut.  Älskar hur fint färgerna och ljuset blir! Funkar perfekt att ha när man filmar eftersom jag inte har något bra filmredigeringsprogram där man kan redigera färgtonerna och ljuset som man kan i fotoredigeringsprogrammen.                                          

Och sen ett polarisationsfilter att ta bort reflexer med (om jag inte har fel så hette det nog så.) fick jag också till låns. Kan tänkas att det ska köpas in ett rött färgfilter också, för sakens skull. Och sen också för  att jag har ju planerat att bli färdig med en film nu i sommar. Kort eller lång, bara något som blir FÄRDIGT åtminstonde.                                                                                                                                                                        Jag har alldeles för mycket material som jag inte tar hand om. Samma sak med tygerna mina. Är nästan så gott som färdig med mitt bidrag till sypeppen idag iallfall! 

 
'
Kände för att förgylla bloggen med vackra och somrigt ljusa och färgglada ögonblicksbilder. Halsbandet kostade 20 kr på TGR och solljuset och modellen var gratis. Fotografen också faktiskt.