dansen för oss framåt i ingenstans

Skrivet den 2013-06-27 klockan 17:04:01
Jag skriver en oändliga lista av saker som jag skulle vilja göra i sommar. Eller kanske till hösten. Som att sy en ryggsäck. Måla min stol solgul eller kanske röd. Göra klart en film. Köpa garn och tyger. Lära mig möstersticka. Måla en tavla. Sy pösiga sommarbyxor till lillasystern min. Köpa färg att måla mitt golv med och sedan måla det dessutom. Sova under bar himmel och se på stjärnorna någon gång en fin sommarnatt. Och att åka och besöka en fin plats jag inte varit på på länge. 
 
 
Det har yrt rött färgdamm i gräset och jag har andats in alldeles för mycket, vi kom oss för att fånga en groda vi jagat i en timme i en damm som är mindre än vårat vardagsrum, lyssnat på rörande radioprogram och sommarprat, skrattat åt Emil när han kysser lärarinnan, drömt om krigets unga hjärtan nätterna långa, sagt godnatt till pappa när han släppte av mig på jobbet istället för hejdå som man kan göra ibland när man är nyvaken och snurrig.
 
 
 
Ibland har man så mycket idéer på saker man vill göra, att man inte vet i vilken ände man ska börja i. Jag vet inte vart jag ska göra av mig själv när de stunderna kommer. Hundra projekt på högvarv inuti hjärnan samtidigt, och hundra till idéer om nya projekt att skapa, och vad jag än gör så kommer jag ingenstans. Därför uppfann jag listan. Allting står kors och tvärs, hur som helst, utan en speciell ordning att följa. 
Så det lär då verkligen bli en fixeri sommar, aldrig en tråkig stund. 
 
 
 
Den bedårande Alicia Sivertsson och hennes skarpblickade konstnärlighet är nästan för  mycket att greppa. Fick syn på hennes vackert skapta collage och blev hysteriskt inspirerad. Jag har sett många saker hon gjort att förundras över, men detta blev droppen. Nu lär inte världen få någon konstnärlig ro längre. Njut av den medan den varar! 
 
 

om man är regnälskare som jag

Skrivet den 2013-06-25 klockan 18:24:09
 
 

Mitt goda favoritte håller på att dra i min enormaste vackert mönstrade tekopp från indiska som rymmer en halvliter, om inte mer. Praktiskt om man inte orkar fylla på flera gånger, som du är ganska tvungen att göra om du är te älskare som jag.

 

Jag har just stigit in genom dörren efter att ha cyklat från bussen hem från jobbet. Jag cyklade barfota med skorna i handen uppför den otrevligt långa backen som jag alltid försöker undvika. Och jag cyklade hela vägen barfota, det ska firas med regndans och vacker musik. Som La Piave med Les Hurlements D'leo som vi dansade till på midsommarnatten.

 

Tanken var den att åka och se Daniel Lemma i malmö ikväll med min lillasyster och mamma, men vi stannar hemma och myser istället, som är något av det bästa man kan göra. Särskilt när det regnar och är sommar! Eftersom både jag och systra mi är alldeles för trötta efter jobb och dagis. Så nu har vi en anledning att inte göra något särskilt, vilket låter väldigt bra i mina öron.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

it's the time of the season

Skrivet den 2013-06-25 klockan 00:19:00
När sommarlovet börjar med tårtkalas och bad i ett vattenhål full med slingerväxter och blommor som flyter i sjok på ytan, när det första vi gör när vi kommer hem är att måla hela oss med vattenfärger på en filt ute i solen, då kommer det säkerligen bli ett härligt och magnifikt sommarlov! 
 
 
 
Här i bänken satt vi mest hela avslutningen, och allt var precis lika fotogeniskt i verkligheten som på bilden.
 
 
 
 Vi spatserade emot tårtkalaset som skulle hållas på en äng en bit ifrån. Och skolavslutningen höll på som väntat, betygsutdelning och farväl, allt under den stekande solen. 
 
 
 
 
 
 Vi ser två huvuden sticka upp ovanför vattenytan jag och Lisa, och även fast vi tvekar en aning så hoppar vi också i. Vi simmar bland blommorna som flyter på ytan och ser på alla människor som står finklädda och kollar på när vi plaskar omkring. När vi då sedan går upp på land igen, då ska ni se att kläderna våra inte ligger kvar där vi la dem senast. Och de som vågar sig fram för att hämta dem, flyttar våra kläder ännu längre ifrån oss, men efter en alldeles för lång stund får vi tillbaka dem. Lite roligt ändå, även fast jag inte riktigt vill erkänna det. Jag blev mest arg istället. 
 
Dagens äventyr fortsatte, men om jag presenterar alltihop samtidigt tar allt det roliga slut direkt. Och det ska vi inte låta ske så lätt inte! Så det får vänta. Min dator har segat ihop sig lite i sommarvärmen, men det ska snart vara fixat hoppas jag. 

Taadaaaaa! Trumpetfanfar och trumslag ut i den tomma sommarluften.

Skrivet den 2013-06-19 klockan 00:13:00
Nej, nu! Det är faktiskt tisdag idag och dags för sypepp, en fantastisk idé som jag aldrig lyckats pricka in att delta i. Läs om vem sypeppens grundare är för någon mysteriskt påhittig människa här på Fredrikas vind, för det är nämligen henne jag pratar om. Och vad sypeppen är för något behöver ni inte lista ut själva, läs om det här, om ni vill förstås! Fast jag kan inte riktigt förstå de som av någon outgrundlig anledning inte skulle vilja det.
 
 

Mitt premiärbidrag till Fredrikas sypepp blir alltså den här. TAAADDAAA! Den är blommig, den har knappar, den är djup i ryggen, den är lite lagom lös och avslappnad men ändå fin, kan nästan inte bli bättre!
Undra på att den faktiskt blev så fin och välsydd ändå, satt uppe till två och sydde dagen innan skolavslutningen. Lovade mig själv i våras att jag skulle sy en klänning till skolavslutningen, och att jag var dödstrött nästa kväll var det värt, för det löftet tänkte jag då iallafall inte bryta!

 
 
 
 
Tänker på det varje tisdag, och varje onsdag känner jag mig dum för att jag bröt mitt löftet där jag lovat mig själv att faktiskt, nu idag ska jag vara med på sypeppen. För iden är verkligen peppande, även om man inte deltar oficiellt. Och jag har blivit så peppad att min tyg och syprojektshög under skrivbordet har växt rejält snarare än minskat, fördubblats nästan tillochmed! 
 
 
Och eftersom överredigering helt är min grej så fick jag blåa ben och rosa klänning istället, Brukar vara tvärtom annars. Påminner mig om någon målning i någon gammal sagobok jag sett när jag var liten och jag älskar den! Kan tillochmed känna doften av bilden i den mystiskta boken jag läste som liten. Kan alldeles nästan lista ut vilken bok, så irriterande när man vet att svaret finns där, NÄSTAN inom räckhåll!
 

Tänkte på att det är lite roligt när folk frågar om man har sytt klänningen själv helt från början och man svarar att det har man inte. Men om jag hade det hade den blivit bättre, för nu var man tvungen att anpassa sig till en massa sömmar som man inte ville ha där och då blev det inte alls lika fint. Tyvärr.
Fyndade den för 15kr på en loppis och så klippte jag isär den, gjorde en massa ändringar och sydde sedan ihop den igen. Nöjd!

 

Jag ska upp runt halv sex imorgon, så det blir inte så långt dethär. Ni hör inte av mig imorgon för jag ska iväg! Ha det bäst och ta chansen och var med i Fredrikas sypepp!