Taadaaaaa! Trumpetfanfar och trumslag ut i den tomma sommarluften.

Skrivet den 2013-06-19 klockan 00:13:00
Nej, nu! Det är faktiskt tisdag idag och dags för sypepp, en fantastisk idé som jag aldrig lyckats pricka in att delta i. Läs om vem sypeppens grundare är för någon mysteriskt påhittig människa här på Fredrikas vind, för det är nämligen henne jag pratar om. Och vad sypeppen är för något behöver ni inte lista ut själva, läs om det här, om ni vill förstås! Fast jag kan inte riktigt förstå de som av någon outgrundlig anledning inte skulle vilja det.
 
 

Mitt premiärbidrag till Fredrikas sypepp blir alltså den här. TAAADDAAA! Den är blommig, den har knappar, den är djup i ryggen, den är lite lagom lös och avslappnad men ändå fin, kan nästan inte bli bättre!
Undra på att den faktiskt blev så fin och välsydd ändå, satt uppe till två och sydde dagen innan skolavslutningen. Lovade mig själv i våras att jag skulle sy en klänning till skolavslutningen, och att jag var dödstrött nästa kväll var det värt, för det löftet tänkte jag då iallafall inte bryta!

 
 
 
 
Tänker på det varje tisdag, och varje onsdag känner jag mig dum för att jag bröt mitt löftet där jag lovat mig själv att faktiskt, nu idag ska jag vara med på sypeppen. För iden är verkligen peppande, även om man inte deltar oficiellt. Och jag har blivit så peppad att min tyg och syprojektshög under skrivbordet har växt rejält snarare än minskat, fördubblats nästan tillochmed! 
 
 
Och eftersom överredigering helt är min grej så fick jag blåa ben och rosa klänning istället, Brukar vara tvärtom annars. Påminner mig om någon målning i någon gammal sagobok jag sett när jag var liten och jag älskar den! Kan tillochmed känna doften av bilden i den mystiskta boken jag läste som liten. Kan alldeles nästan lista ut vilken bok, så irriterande när man vet att svaret finns där, NÄSTAN inom räckhåll!
 

Tänkte på att det är lite roligt när folk frågar om man har sytt klänningen själv helt från början och man svarar att det har man inte. Men om jag hade det hade den blivit bättre, för nu var man tvungen att anpassa sig till en massa sömmar som man inte ville ha där och då blev det inte alls lika fint. Tyvärr.
Fyndade den för 15kr på en loppis och så klippte jag isär den, gjorde en massa ändringar och sydde sedan ihop den igen. Nöjd!

 

Jag ska upp runt halv sex imorgon, så det blir inte så långt dethär. Ni hör inte av mig imorgon för jag ska iväg! Ha det bäst och ta chansen och var med i Fredrikas sypepp!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: makeityourownhanna

jättefin klänning! De bra med att sy om befintliga plagg är att man kan få detaljer så som knäppning på köpet och spar tid.

Gillar ditt fotografi och ser fram emot fler inlägg om hemmasydda plagg!
kram

Svar: Åhh, vad glad jag blir! Såg din kommentar också på fredrikas blogg också ;) Mycket tack! Och ja, självklart sparar man ofta mycket tid, och så får man kanske mer inspiration om hur man ska göra om plagget! Fast den här klänningen hade någon annan sytt om väldigt slarvigt tidigare så det blev lite knepigare än jag trott, men man lär sig ju. :) kram och ha en fantastisk midsommar!
Siri Andersdotter

2013-06-20 @ 18:44:59
URL: http://www.makeityourown.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: