Hon Har Två Knoppar I Sitt Hår, Tio Fingrar Och Tvillingtår

Skrivet den 2013-05-16 klockan 23:02:00
 
 
Hon känner sig cool som redigerar i rött. Hon är dålig på att rimma men det kanske skulle funka med nött, dött eller kanske sött. Rimmande kanske inte är mig grej, och nu känns det inte coolt längre, nästan inte alls faktiskt. 
 
 
Alternativt så skulle man kunna skriva Hon har två knoppar i sitt hår, tio fingrar och en massa nackhår.              
 
 
Det blir ju som en lugg för ögonen i nacken. Och lugg det är snyggt det! Så nackhåret det ska behållas så precis som det är. 
 

förtrollande

Skrivet den 2013-05-13 klockan 16:42:53
Det håller på att explodera alltihop just nu. Bara att öppna dörren varje morgon är makalöst fantastiskt. Det doftar sommar i hela luften, och världen andas sommarkvällsluft för första gången den här våren. 
 
 
Vi gick som förtrollade  mot solen och höll på att sjunka ner i värsta gyttjeträsket. Nu vet vi iallafall vart vi ska gå om vi vill bada fötterna i lera! 
 
 
 
Detta var ändå för ett par dagar sedan så ni må tro att det är ännu härligare där nu! 
 
 
 
 
 
Vi kastade upp löv i himlen och la oss ner och kollade på solnedgången. Funderade nästan lite på att sova där för natten. 
 
 
 
 
Finns inte så mycket mer att säga än att det var så vackert att man nästan inte vet vad man ska ta sig till!
 
 
 

kungar, prinsessor och trollkarlar

Skrivet den 2013-05-13 klockan 16:22:53

Det kändes som att det var dags att ha en liten maskeradmyskväll. Kreativa som vi var blev temat prinsessor. Men sen ville jag vara kung Siri istället, precis som jag brukade vara när jag var liten. De andra var prinsessor av alla möjliga olika slag och Amanda var trollkarl. Tyvärr kunde hon inte trolla fram mitt kamerabatteri igen, men det blev väldigt magiska bilder med Amandas kamera också.

 
Lisa var drottning. Vi gick en promenad och köpte potatis hon och jag och det var en gullig tant som smygkikade på oss där vi gick. Jag plockade en bukett sommarblommor till min drottning och det var så härligt att gå där på grusvägen i solen. 
 
 
 
Prinsessan i den gröna hatten och den rosa sjalen var väldigt tjusig. 
 
 
Trollkarlen Likaså.
 
 
Matilda var inte utklädd men jag tycker att hon såg ut som en liten prinsessa ändå, eller en ängel kanske. 
 
 
De stiliga herrarna. 
 
 
 
Det lagades massvis med god mat och spelades härlig musik på vinylspelaren som ger så mycket bättre ljud än spotify. Sedan kollade vi på gamla disneyfilmer, nostalgi när alla tecknade figurer sjunger och dansar tillsammans. Och efter det så gick vi ut i nattluften och la oss i gräset under det blommande körsbärsträdet och kollade på stjärnorna. 

Den Makalösa Textilveckan

Skrivet den 2013-05-08 klockan 22:48:00

Kamerabatteriet mitt har gått och gömt sig. It's nowhere to be found. I måndags glömde jag kameran, i tisdags glömde jag minneskortet och nu idag batteriet som dessutom är försvunnet, för tillfället iallafall. Förhoppningsvis då.

Lite synd för jag hade gärna tagit lite bilder i skolan för det har inte varit en vanlig vecka det här inte! Jag har haft textil i tre hela dagar, suttit och sytt hur mycket som helst och det har varit så underbart! Men nu är tygerna inte lika många längre så i helgen ska jag gå på loppis där det kanske ligger en massa fina tygstycken och väntar på mig! Jag väntar iallafall på dem.

Men så den här gången blev det att fota med en gammal goding, mammas digitalkamera. Och oj så annorlunda allt blev! Färgerna blev helt annorlunda och ljuset likaså, men det att man kunde zooma mycket! Så längesen det var som jag kunde ta närbilder på solnedgången sist.

 

Det skulle finnas en overlock där också, så jag passade på att köpa jerseytyg att sy i. Men maskinen fick vi inte att fungera, så det blev att sy dem med vanlig symaskin och det fungerade ju hur bra som helst för en gångs skull! Jag kommer aldrig sluta älska de här tightsen, jag vill sy tusen stycken till och åter tusen. 

 

 
 
En av kjolarna jag sydde igår. En av de finaste jag sytt hitills! 
 

Zandra har sytt de underbaraste haremsbyxorna i världens finaste tyg. Sen sydde hon ett par till som var nästan ännu underbarare. Och Lisa sydde en vacker kjol i ett senapsgult tyg som man bara vill gräva ner sig i, och en snygg byxdress ambitiös som hon var.

 

 

Har verkligen fått en massa motivation att börja sy mera, vänta bara, bloggen kommer att explodera av hemmasydda alster som aldrig förr! Fick även syn på en underbar blogg igår, Fredrika heter hon. Hon har startat en grej som heter sypeppen, där tanken är att man varje tisdag ska ha på sig något man har sytt eller gjort om på nåt sätt och lägga upp en bild på sin blogg så sammanställer hon allihop i ett inlägg sen. För att få motivation att sy nya grejer, och göra klart sånt där som man har börjat på men inte riktigt har fortsatt att jobba med och lagt på hyllan ett tag!Mina planer var att sy en fin blommig kjol, ett grått slappt och mysigt linne och ett par tights, men jag fick lite tid över och sydde ett fint kuddfodral också! Fick även med mig några halvfärdiga projekt hem, men vi har ledigt fyra dagar nu så det finns gott om tid att fortsätta.

 

Vi avslutade veckan i skolan med kak kalas, det fanns tårta, cupcakes, donuts brownies och kanelbullar och jag åt mycket men långt ifrån tillräckligt!


 


 
 
  

Och vips!

Skrivet den 2013-05-07 klockan 07:48:00
Vips så hade jag sytt en vinröd kjol av en kär barndomsklänning. Och vips så lyckades jag försova mig och vaknade inte förrän några minuter innan  bussen skulle gå! Såna spontana saker är trevligt. 
 

 

Valborgsfirande Och Sånt

Skrivet den 2013-05-06 klockan 22:23:38
 
Jag firade faktiskt valborg detta året mer än vad jag brukar. Det blev en superfin kväll må ni tro! Amanda och Matilda följde också med för ovanlighetens skull, och så var det Lisa och Zandra såklart, och vi trängdes sex stycken i en liten etta på natten. Fast såklart inte vilken liten etta som helst, hittills världens mysigaste också. 
 
 
Jag ville bada. Det ville inte de andra. Kan föreställa mig hur skönt det skulle vara att doppa sig i de iskalla vågorna, hade gjort det om det inte var för min usla hosta som aldrig vill försvinna. Jag ville ju kunna ha lite energi kvar åtminstonde till förstamaj demonstrationerna!
 
 
 
Någon sa att den här bilden ser lite ut som att den skulle kunna vara från en fransk film. 
 
 
Lisa och Zandra vid havet. Sånt tycker jag om. 
 
 
Riktiga instrument ska det vara! Anna spelade fin folkmusik tillsammans med andra musikelever från hennes skola. Det var så fint. 
 
Jag fick lära mig att tycka om folkmusik på riktigt, och att dansa folkdans! Polska, vals, shottis, lite engelska, slängpolska och sådär, det må jag säga. Nu blir det folkdansande hela sommaren! 
 
 
Om det är svårt att se, så är det fötter som rör sig på dansgolvet. Inte så värst mycket ljus och det var inte så lätt att få människorna att stå still heller så det blev som det blev med mästerfotograferingen! 
De som hade ett sinne för höger och vänster dansade ringdans, människor som inte hade det uppfann en ny slags ringdans där man inte följer takten och går lite hur som helst beroende på vad som känns bäst. Det tyckte jag kändes bäst. 
 
 
Kändes knappt att det var valborg vi firade, påminde lite om en liten festival jag var på i somras lite längre upp i landet. 
 
 
Detta var det motsvarande valborgsbålet, värmde inte lika mycket men det var fint att titta på! Sen tände de väl en liten brasa också, men det var inte så lätt att få en skymt av den så liten som den var. Men vad gjorde det? 
 
 
Vissa hade till och med klätt upp sig lite mer än andra. Håhå så Underbart. Nån gång i början av kvällen när jag och Zandra kastade oss ut på dansgolvet i ett försök att förstå hur man gjorde, var det två personer med gula fågelmasker dekorerade med fjädrar som dansade med oss. Snälla människor. Hon hade väldigt lena händer och jag blev väldigt förvirrad och förstod ingenting när jag blev omkringsnurrad på dansgolvet. Mystiskt. Känns som hon lekte askungen lite. 
 
 
 
Sen blev det sånt ös i tältet att kameran fick stanna i kameraväskan, dansade till musiken tills jag fick håll och lite till.