dags att stå på egna ben och sluta försöka vara perfekt.

Skrivet den 2013-10-18 klockan 18:14:00
 
 Jag ägnar mig stora delar av livet åt dekoration av kollegieblock och skrivböcker. Alla dessa urklipp som sprider ut sig över hela golvet och ner mellan golvbrädorna, undrar om jag ens kommer att få användning av hälften av dem...
 
 
 
När finger slits av i den röriga väskan kan man alltid klippa ut några röda bloddroppar och rita lite rött på toppen av fingret. 
 
 
 
 
 
Marilyn har äntligen insett en mycket viktig sak. Hon tar på sig lösnäsan och inser att det är dags att stå på egna ben och sluta försöka vara perfekt. Som en uppmaning att läsa varje dag. Jag älskar det, jag förundras så över hur snygg hon är i lösnäsa och sina stora glasögonbågar. Synd att hon inte prövade på den här stilen medan hon fortfarande levde. 
 
 
Och sen har vi det håriga magtrollet med stora öron. Världens gulligaste. 
 
 
 Det här är en hyllning till Rocky Horror Picture Show, en mycket, mycket bra skräckfilmsparodimusikal. Se den så fort ni kan.
 
 
Ett underbart vykort jag hittade i en bokhandel i Paris. Så jäkla roligt. 
 
 
 

not nothing enough

Skrivet den 2013-10-15 klockan 20:15:00
'Jag läser ur mammas bok om kvinnliga konstnärer hon fick en gång av pappa. Omslaget ger mig flashbacks eftersom jag minns när jag var med honom och köpte den. Hittills har jag upptäckt många intressanta skapare, fast engelskan är ganska knepig här och var med det är ju aldrig fel. 
 
                              En sak som stämmer. 
 
                              Av konstnärinnan Barbara Kruger.
 
                              En sak till som stämmer. Också av Barbara Kruger. 
 
 
 
                     Och en sak som kanske inte stämmer så exakt längre, men som är jäkligt bra. 
 
 
                                  Och här är då en till jäkligt bra sak. 
Asså dessa Guerilla Girls. De tycker jag mycket om. 
 

sju dagar i lissabon

Skrivet den 2013-10-14 klockan 22:41:29
Jag är lite överextalherad fast med en känsla av orimlighet därför att de sista detaljerna planeras just nu för min prao. Som jag ska göra i Lissabon där min min kära moster bor, hos hennes kille som är frilansande fotograf och som jag bara kan prata engelska och spanska med. Döda mig, det kommer att bli underbart spännande, resa själv med flyg och se och göra en massa saker och mysa med min fina moster.  Biljetterna är bokade och om ett par veckor är jag iväg! Jag förstår knappt att jag faktiskt ska åka, det har alltid varit en orimlig lyx som man bara kan drömma om. 
 
 
 
Är också intressant att resa dit eftersom Portugal är ett av de hårdare drabbade länderna i eu-krisen, och där händer mycket just nu, stora protester och liknande. Blir nog åtminstonde ingen fotografering av skogsbränder för den säsonger tycks vara över där nu, men ett äventyr är det allt. 
 
 
 
 
Någon som vill följa med i handbagaget? 
 
 
 

den prickiga hängselkjolen

Skrivet den 2013-10-12 klockan 18:13:00
Sypeppsbidrag nummer fem! Äntligen.
Nu i okter månad är det återvinningstema på sypeppen, en mycket bra idé och nu har jag plötsligt fått en massa krångliga projekt igångsatta. Vad sypeppen är för något kan ni läsa här på fina Fredrikas hemtrevliga vind.  
 
 
 
En volangkjol till priset av en tjuga blev till en hängselkjol. En kant av brodyrspets las till också. Nu med återvinning som tema var det ju egentligen meningen att man skulle ha en bild på hur saken man gjorde om såg ut från början, men det har jag inte är jag ledsen. Ni kanske får fantisera istället om denna stora, prickiga vooooooolangkjol. Låter bedårande eller hur? Uuuundrar varför jag gjorde om den.......
 
 
Den här, liksom de flesta av mina andra alster, är sydd mestadels nattetid så hängslena kom att sitta något snett. Men det är en världslig sak. 
 
 
Mycket fin att svänga runt i bland höstlöven. 
Passar perfekt till att inte lyssna på trash metal i (det gör jag i min metaltröja som jag förrvirrat köpte en gång när jag var hungrig och trött, för att den var bekväm. Då insåg jag inte att det var ett bandnamn på den......) och att inte ha på sig när man ska måla om köksluckorna. De ni! 
 
 
 
Sjalen och mössan är också hemmagjorda nu för inte så lång tid sen, men tyvärr inte återvunna så de lämnas ute den här sypeppen. Kameran fotade. Den börjar lära sig nu vid det här laget och håller sig oftast stilla. 
 
 
 
 

Sugen på att flytta in här i stan?

Skrivet den 2013-10-08 klockan 18:41:57
 
 
En rolig grej jag gjorde igår när jag satt och klippte i tidningar och satte upp citat och foton på väggarna. 
Skulle nog helst föredra Konstnärskollektivet, hemmet för nyckelpigorna eller kanske möjligen bomullsfälten i 30-talets södern, men det kanske är lite tufft nog. 
 
 
 
Resulterade i att jag fick mer huvudvärk än vad jag haft om jag fått sova.., och att jag fick något fint att titta på!

för varje dag blir det ett djupare mörker

Skrivet den 2013-10-08 klockan 18:17:00
 
 
När du gör rönnbärshalsband med lillasyster, rotar bland ullgarnerna för att göra mössor ooch hanledsvärmare och när det hänger äppelringar i köket, då är det höst. 
 
Och när du inte alls har tid att ens tänka på något annat än skola, skola, skola, även om du nästan går under. Då vet du att sommarlovet är slut. 
 
Och då man då och då avbryts av ett irriterande reklaminslag på spotify märker man att man fortfarande lever på 2000 talet. Helt galet. Jag har haft historia i skolan så länge nu att jag nästan glömde bort för en stund. 
 
 
Jag har tillverkat min absoluta drömmössa. Men blev inget stickat som jag planerat... Jag har gjort två i mitt liv, den här och en då jag gick i trean. Den ser ut som en blåbärshatt, både till formen och färgen. 
 
 
Improviserad mössa virkad i ullgarn, ungefär 2-3 arbetstimmar (om man räknar med de gånger man fått repa upp och göra om) 
Virknålsstorlek 7mm, luftigt virkad. Det gick bara åt ett 50g nystan!
Jag varierade lite som jag själv tyckte med stolpar, vanliga maskor och halvstolpar. Kanske kommer att vara lite för kall i vinter, men om det inte är för knöligt kan man ju alltid sy i ett foder?