decembermalmö

Skrivet den 2014-12-16 klockan 17:52:21
 Veckorna innan jul är inte precis kända för sin stillhet och ickestressiga klimat. Men mysigt är det. 
 
 
 
Lånade en äldre systemkamera av skolan, äldre än min egen åtminstone, fortfarande digital. Fann att man lär sig mycket mer på att använda sig av en kamera med sämre funktioner som är mindre avancerad, och där du tvingas veta vad du gör när du gör inställningarna. Såklart gäller detta ännu mer analoga kameror.
 
Att fota med en iphone är ju inte speciellt utvecklande eftersom kameran gör allt utav sig själv. Vi bestämmer bara motivet. Men oj vad det är praktiskt. (Har fallit i smartphoneträsket och skaffat mig en 4s på tradera, och snart ska jag överge min sony ericsson jag köpte på loppis för en tjuga.)  Ni hittar mig numera på instagram! @siriklaraandersdotter
 
 
 
 
  

en mix av svartvitt hav, orientaliska mattor, undulatskogar, gula vattenkannor och sånt.

Skrivet den 2014-12-06 klockan 19:55:00
Mina första fullständiga riktiga collage! (Som jag känt mig nöjd med). Har sysslat en del med små urklipp och inklipp här och där, men inte för att skapa en ny helbild. Har funnit inspiration av många, men det började med att jag såg Alicias finurliga och fantastiska collage. 
 
Urklippen kommer från lite allt möjligt. Loppistidningar, broschyrer, vykort, en bok om skrivande, fototidningar från skolan och sköldpaddsbokmärke från Tiger. 
 
Undrar när en får ta hem dem från skolan och sätta upp dem...

Lucka #2

Skrivet den 2014-12-02 klockan 22:23:16
Bakom lucka #2 står det: Sy om ett plagg till någonting nytt. 
 
En gammal favorit. Begränsar möjligheterna något, är inte dyrt och underbart för kreativiteten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag föll för tyget innan jag riktigt visste var det var. Det är mjukt och skönt som bara den, och vackra mönster i rött. Det visade sig vara en ärmlös klänning med smock. 
Jag föreställde mig att det skulle bli en underbar kjol så som tyget svepte. Det är en fara detdär, att köpa kläder som inte är fullständiga, och så resonerar man att en kan ju alltid sy om! Det slutar med att en snart bara har potientiellt fina kläder i garderoben. 
 

 
 
Där jag klippte av den övertill var tyget redan veckat men kjolen var så enorm att jag fick sätta i ett resårband i midjan. 
Redan en favorit, efter bara en enda dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första luckan

Skrivet den 2014-12-02 klockan 06:53:35
Första gången jag är med i en julkalender, pepp! Både för bloggens skull och min egen. Och det är inte vilken julkalender somhelst, nämligen Fredrikas Sykalender!
 Lucka #1: Det är tanken att jag ska planera mitt projekt. Tänka ut vilket material, mönster och leta inspiration. 
 
 
Kan ni gissa vad? Jag ska sy mina första riktiga byxor! Tights räknas inte, nu ska det vara fickor, gylf eller knappar i vävt och stabilt tyg.
 
 
  Enda gången jag använder byxor är om somrarna när jag går barfota i mina slitna arbetsjeans från loppis. Men nu kanske det ska bli ändring på det... Jag får ju bestämma modellen själv så det kan ju hända att det blir ett par favoriter. 
 
 
Vad har ni för projekt pågång? 
 

vännerna vid västerhavet

Skrivet den 2014-12-01 klockan 22:11:00
 
 Vi samlades från en helg vid hotellet vid havet, människor från alla möjliga platser i Sverige. När vi inte var på föreläsningar fikade vi, sov eller såg på havet. 
                             Kära Nina i vinden.
 
Det är alltid så mycket känslor efter att vi åker därifrån. Livet i vardagen känns orimligt att vända åter till. 
 
 
 
Daniela klättrade upp på en stenbumling, jag var nästan för fascinerad för att fotografera.
Och de finns alltid där tills vi ses igen.