en dag blir det jag som skriker i det här programmet

Skrivet den 2014-02-08 klockan 14:02:00
Den här helgen försöker jag sätta mig själv på prov, som en övning inför att flytta hemifrån. Något jag kommer att bli tvungen att göra till hösten när jag börjar gymnasiet. Fast det kommer nog att bli ganska bra ändå. Jag har lagat vegetarisk paj, diskat, gått upp i tid (!!!!!?), gjort kaffe och tagit hand om mig själv men också tagit mitt politiska ansvar genom att avsluta fredagskvällen med att se på debatt. Och en dag blir det jag som skriker i det där programmet! Jag blir så frustrerad av att bara sitta här och titta på och veta att de inte hör mina argument. 
 
Programmet handlade den här gången först om canabiss legalisering och sedan om kåkstäderna som man nu har beslutat att riva, tiggeri och rasism ingår också i det ämnet. De hade tagit med en av de romer från rumänien som själv kommit hit för att tigga och bott i en kåkstad här i Svergie, och det var då det blev intressant! Människorna i rummet som då riktade kritik mot dem som kommer hit, som tycker att tiggeri ska kriminaliseras, fick visa vad deras medmänsklighet verkligen gick för. Och det är väldigt tydligt tycker jag att de inte gör det av rätt orsaker, de vill inte att vi i svergie ska få mindre tiggare därför att människor ska få det bättre utanför att de själva ska slippa få skuldkänslor nästa gång de går förbi en tiggare. 
Snälla, lägg energin på rätt saker! Sluta bekämpa de fattiga, bekämpa de som utnyttjar de fattiga, som tjänar pengar på deras bekostnad. Gör inte de som tigger till fienden! 
Även om man inte ser dem som har det svårt betyder inte att de inte finns. De kommer inte försvinna för att ni river deras kåkstäder, de kommer inte att försvinna för att ni skickar hem dem. Om ni inte gör nåt åt saken är nästa generation minst lika outbildad och tiggeriet kommer att fortsätta, om inte här så nån annanstans! 
 
Och att "svenska medborgare" dör inom vården och att det är förfärligt, som en person från SD där så vackert sa *hrmhrm, är väl lika förfärligt som att människor i andra länder dör, eller lever i misär? Och att vården i svenska samhället håller på att krackelera har inget att göra med att vi tar emot invandrare, det handlar om att man inte använder de resursera vi har till det som de egentligen ska gå till utan till högre löner för cheferna. Jag ser det som att människor tjänar pengar på att folk är sjuka, inte som att de tjänar pengar på att göra folk friska och må bättre som en ung moderat en gång sa, därför att människor inte får den hjälpen de behöver, de blir inte friska! Och det är det någon som tjänar på! 
 
Jag är så satans förbannad. 
 
här har ni länken till programmet:
 
http://www.svtplay.se/video/1790618/6-2-22-00 
 
 

Kommentarer
Postat av: Fredrikapåvinden

Så bra skrivet Siri! <3 Heja dig!

2014-02-10 @ 15:39:52
URL: http://fredrikapavinden.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: