Fatta Nu

Skrivet den 2014-01-30 klockan 21:08:00
 
I fredags fyllde de här två härliga människorna år! Jag var då fullt upptagen med att vara barnpassare till tre små gullungar. Vi hade fredagsmys tillsammans och det var superkul. Barn är så underbara.
 
Födelsedagsmys på mitt nya favoritkafé, Amanda var fotograf. 
 
Och det är viktigt också, att samhället, dagispersonal och andra vuxna låter barnen få vara barn och inte kön. Apråpå det så gick vi på Lördagen, efter att vi suttit på mitt nya favoritkafé i flera timmar och skrattande spelat spel, för att fira Lisa och Amanda på moriskan där kampanjen FATTA var,som är mot sexuellt våld, och för samtycke. 
 
Där var först en otroligt intressant paneldebatt, Linnea Henriksson sjöng vackra låtar, Cleo likaså och Lide najs var också najs. Men poetry slammet var nog det som absolut berörde mest. Så kraftfulla texter, så kraftfullt sätt. 
Skulle vilja ha texterna och skriva upp dem och sätta dem på väggen. Men kanske känns orden mer när man står där i publiken och hör de skrikas genom högtalarna. 
 
 
 
Man känner verkligen hur saker börjas sättas i rullning. På bara ett par dagar hinner det hända så mycket, och senast jag hörde var det nu bara moderaterna som är emot samtyckeslag. Heja er moderater. Heja. Jag kan inte riktigt påstå att jag väntade mig något bättre, men det är ju ändå en besvikelse. De använder ju samma argument som de gjorde när man skulle införa sexköpslagen, och där erkänner de att de hade fel! Så jag tror inte att det dröjer länge till mina vänner... 
 
Kramar och pepp!
 

Kommentarer
Postat av: Annika

För din vetskap har MUF Skåne nyss röstat igenom att driva en samtyckeslagstiftning :))))

2014-02-18 @ 22:40:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: