kvinnodagen

Skrivet den 2014-03-22 klockan 13:28:01
En finare dag att demonstrera på hade varit svårt att få. Solen lyste över feministerna, alla var så glada, pratglada och spralliga. F! firade att de hade fått fler medlemmar än vad SD hade när de kom in med att bjuda alla på vackert pyntade tårtor och kaffe. 
 
 
 
 Dessa två foton är tagna av Paul Ström. 
 
 
 
I folkets park stod vi kisande och lyssnade på peppande tal. Vi var många som gick i demonstrationståget här i Malmö, fast inte riktigt lika många som skrek ... 
 Jag försökte skrika för dem också, men rösten höll bara en kort stund. Sen kunde jag bara pipa hest som en kvävd människa i målbrottet. Men jag får väl se det som att jag offrade rösten för kampen. "Inga pigor åt överklassen, låt dem skura de egna dassen!"
 
 
 
 
 
Min lillasyster var precis som den här lilla ungen också med och demonstrerade. Väldigt bedårande med en liten fyraårig syster om berättar att hon har demonstrerat för första gången. Antagligen kommer hon minnas det också, så det är ju kul!  Jag själv var för liten för att minnas när jag demonstrerade för första gången. Kanske finns det nånstans i mitt undermedvetna, vem vet? 
 
 
 
 
På ett torg satt vi och mumsade falafel i det sista solljuset. Att mat kan smaka så gott... 
 
 
 
 
På moriskan gick vi sen, där vi satt i publiken och lyssnade på Maria Sveland, Tiffany Kronlöf, och många andra grymma och häftiga personer!, som jag inte minns namnen på... Men jag åkte hem vid tio tiden, fast jag egentligen hade velat vara med på ta natten tillbaka manifestationen på möllevångstorget. Känns konstigt nu när det hänt, nazisterna som knivhögg ett par av demonstranterna påväg mot moriskan, för jag hade kunnat vara där. Det är inte avlägset och långt borta, det är så nära. På platser i Malmö som jag älskar. Det finns inga ord som räcker till hur jäkla hemskt det är. #KämpaShowan 
 
 
 
Moriskans glittermåne var förtjusande. Och än så länge var det en fin kväll. Tagen av alla kraftfulla ord som sas på scenen åkte jag hem . 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Ville bara uttrycka kärlek till dig och din blogg men min hjärna är för trött för att formulera något bra. Det får kort och gott bli:
KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRLEEEEEEEK

2014-03-23 @ 17:21:26
Postat av: Thea

FINT! Viktigt och bra och hemskt och fint. Tillsammans är vi starka!

sv; Men åh, tack fina du! :)
Ja verkligen, men samtidigt är det väldigt svårt då det verkligen begränsar rörelsefriheten och vinklar :) Men håller med, med skicklighet och en gnytta tur kan de bli väldigt häftiga!

Kram!

2014-03-23 @ 20:50:04
URL: http://kaffeochthea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: