vi samlades i uppsala

Skrivet den 2014-03-02 klockan 02:00:00

Först trodde jag inte att det skulle vara möjligt, dels att det skulle bli alldeles för dyrt och att jag inte heller hade tid. Men tillslut blev det bestämt att jag skulle åka på Unga feministers årsmöte i Uppsala. För att bli lite extra peppade innan vi åkte gick vi på homeparty med Gudrun i Malmö dagen före. Med feministrosa strumpbyxor dagen till ära tog jag nya vägar genom stan för att sen råka hamna precis framför rätt port .

Det var ju inte första gången jag träffade henne, men jag lärde mig fantastiskt mycket. Hon övertygade mig tillräckligt för att aldrig kunna övertygas av någon med helt andra åsikter igen. Jag säger bara, gå på homeparty med Gudrun så snabbt ni kan! Om man har frågor och undringar är det ett suveränt tillfälle att få svar.
Det spelades musik också, tror att det bjöds på fika också men jag och Amanda ville få lite sömn så vi tog oss hem.

 

Klockan 5 dundrar vi med våra rullväskor genom stan på väg mot centralen. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att det är kusligt eller lite mysigt med starkt upplysta, regnvåta gator men helt utan folk. Efter vår resefrukost har vi mer immunitet än Berlusconi. De ni! (för er som inte visste det finns det smoothies/jucier på glasflaskor med olika rubriker, på en av de godaste står det just så, more immunity than Berlusconi. )

 
 
 
Uppsala är en stad jag aldrig varit i, så första dagen kikade vi runt lite här och var, bestämde oss för att se en feel-good film på bio och hittade tillslut ett pyttelitet, mysigt kafe som var en aning billigare än de övriga. Där bakom ett plank på en liten gård, vid ett litet fönster satt vi och blickade ut över kanalen i ett snöslaskigt Uppsala. Jag konstaterade också att Amanda är mästare på att göra grimaser.
 
 

Vi flydde ifrån rummet på vandrarhemmet eftersom jag fick vägglusångest när en tjej därinne sa att hon hade fått bett under natten efter att en annan kvinna flyttat in där. Hon kallade henne för the big lady och berättade skräckhistorier om att hon åt en massa frukt i sängen. Jag och Amanda föreställde oss hur bananflugorna svärmade kring henne. Då fick vi faktiskt ett eget rum för samma pris som sovsalsrummen med världens skönaste sängar.

Fina Sissela kom och föreläste för oss. 

 
Jag är så sjukt peppad nu efter mötet. Förra året var de sammanlagt sex personer på årsmötet, i år var vi runt 50 men med över hundra anmälda! 

Första personen jag hälsade på hette Ragna, och det visade sig att hon kommer från samma lilla by i dalarna där jag bodde mitt första år. Det var speciellt, jag har aldrig träffat någon annan som bor där, inte ens varit där sen jag vi flyttade. Nu är vi nog bestämt brevvänner, vilket känns fantastiskt fint. Världen är så liten hörni.

Såhär kunde det också se ut, Bilden är tagen från UF!:s instagram. 

 
Det kändes också kul att få ett ansikte på alla de människorna som faktiskt står bakom unga feminister, de som drivit och tagit ansvar för att hela organisationen skulle hålla ihop. Förra året var det bara 120 stycken medlemmar, nu är vi över 2000!

Även om det var mycket genomgång av stadgar, motioner och liknande lärde jag mig så mycket. Och nu sitter jag med i UF!:s evenemangsutskott där jag ska vara med och planera en massa knasiga och spännande kampanjer, aktioner och vem vet vad! Det är val i år, och feminismen kan inte tystas! Kärlek och pepp till er!


Kommentarer
Postat av: Francis

Heja heja! Puss o kram

2014-03-06 @ 00:00:50
Postat av: Evelina

åh, vilken liten by i Dalarna?

2014-03-07 @ 10:19:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: