1 Maj

Skrivet den 2014-05-01 klockan 07:00:00
 Första Maj, kan ni tänka er. Idag ska vi ut och demonstrera för fullt, åtminstonde de som lyckas ta sig till tåget utan buss. Hela tisdagskvällen var vi hos Moa och gjorde plakat och banderoller, blev häftigt och underbart men så ont i ryggen en fick!
 
Men ännu har ingenting hänt idag som kan berättas om, så jag ger er en massa politisk peppmusik att höra på, en dag som denna. Elller i en tid som denna.
Det var väl mest det att det var ett perfekt tillfälle att tipsa om alla dessa låtar på samma gång. 
 
Först mina klassiska favoriter, barndomsmusiken. Allan Edwall och Staten och Kapitalet är två av de bästa, med finast minnen till. Som när jag och min lillebror dansade oss tokiga och spelade luftgitarr med en sopkvast till staten och kapitalet och Doin' the Omoralisk Schlagerfestival av Nationalteatern, Sillstryparn. 
Eller när vi valsade omkring till Allan på tiden då vi bodde i skärgården. Hittade för en liten tid sen ett band där jag spelat in små sånger jag gjort själv , ibland med några små undantag, som t.ex. när jag sjöng Alland Edwalls Familjeporträtt oerhört artikulerat som sexåring.
 
Det var tider det. Då förstod jag fortfarande inte helt vad allt i sångerna betydde. 
 
 
 
 
Kanske denna egentligen passat ännu bättre den 8 Mars, men den är lika vacker och klockren ändå..,
 
 
 
 
 
Inte för att jag skulle vilja bo på slottet, men den här låten har varit ett stöd nu i vår när jag försökt leta hyresbostad till rimligt pris, och inte ens när jag struntade i vart det låg någonstans, hur det såg ut eller så, kunde jag hitta något. Spenderar hellre tiden med att lyssna på det här än att leta lägenheter på internet! Eftersom att det i princip är ganska omöjligt, iallafall om det gäller de större städerna. 
Molly är så bedårande när hon går och sjunger att hon gör en bostadsansökan, snällt att hon hjälper mig.
 
 
 
Partiet släppte alldeles nyss en ny skiva, supervalåret. Så grym Musik. 
Andra favoriter av paritet är Hon, Ensamkommande flyktingbanan - som handlar om att dumpstra, Estelle och problemformuleringspriveliget. Har ni inte hört dem så höj volymen lite extra och njut, nu genast! 
 
 
 
En av Ingrids låtar som jag nog för övrigt länkat till en gång förut, men jag kan ju inte låta er andra missa denna makalösa musik!
 
 
Och till sist vår egna låt, som vi ju gjorde häromveckan, baserat på Lisas satirdikt
 
 
Har ni några politiska låtar och proggfavoriter? 
Glad första Maj till er alla. Pepp och Kärlek! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: