sypeppsjubileum: klänningen av tyg från tanzania

Skrivet den 2014-05-06 klockan 22:50:00
Tänk vad ett tyg kan byta form i ens huvud. Första gången jag såg det i högen av andra loppistextiler trodde jag bestämt att det var ett par pösiga byxor, men det var visst en långkjol som till stor del var handsydd! Förstår inte alls varför jag inte ens tyckte om den speciellt i början, för nu älskar jag tyget starkt. Och för några veckor sen började jag förvandla den långa halvcirkelkjolen till en klänning. Sen har den legat och vilat en tid, jag verkar gilla att jobba med en massa syprojekt samtidigt tydligen. Har gjort så mycket den senaste, men allting har något litet kvar som behöver göras, en söm här, en knapp där. 
 
 
 
Detta har nästan bara varit ett sånt glädjeprojekt då jag bara kunnat köra på. Mönstret gjorde jag ganska improviserat men utgick efter en gammal trasig klänning. 
Förväntade mig att det skulle vara otroligt mycket svårare att sy t-shirtärmar och figursydd tight överdel. Nu har jag ett dugligt mönster, så det lär nog bli en massa olika varianter av den här modellen. Har redan en pågång!
 
Och det finns ju faktiskt en anledning till varför jag inte brukar sy i sånt här vävt bommulstyg då det inte faller särskilt bra. Iallafall inte när en går omkring, kjolen klistrar sig lätt lite mot benen. Kom på idag att det ju är därför underkjolar finns! Så nu har jag satt igång att göra mönster till en. Blir säkert rättså användbar ändå. Tanken har bara aldrig slagit mig förut. 
 
 

Supergrattis till sypeppen som denna gång har både 20 gångers-jubileum  och 1 års jubileum på samma gång! Har haft så många fina stunder av sypeppande under året. Förstår verkligen inte vad jag skulle gjort utan den, som jag så ofta brukar säga. Inte hade jag sytt speciellt mycket, sypeppen har liksom alltid varit drivkraften som får en att göra klart även om man är trött på symaskinsnålar som bryts och sömmar som blir fel. 
Tack för allt kära Fredrika! Må vi alla ha många fina sypeppar till framöver.
 
Ska bli kul att se vad de andra sypepparna gjort!
 
Om det fortfarande finns någon utav mina bloggläsare som inte har en susning om vad detta är för någonting så kan ni läsa det här
 
 
Nu när jag fyllde år fick jag färger som tål utomhusväder och det använde jag att måla knapparna med så att det blev rätt nyans. Man ser knappt att de är målade, ytan blev så slät. Brukade köra med nagellack tidigare när jag behövde måla knappar eftersom jag inte hade tillgång till knappar i rätt färg. Nånting ska väl nagellack vara bra för, men färgerna funkade självklart bättre. Annars är det ett supertips att måla knappar med nagellack. Rätt smidigt och billigt. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Jättefin! Den passar dej superbra! Hur fin som helst!

2014-05-06 @ 23:17:18
Postat av: Fredrikapåvinden

Åh vad du är fin Siri! Heja dig liksom!

2014-05-07 @ 18:00:43
URL: http://fredrikapavinden.com
Postat av: ami

Vilken vacker klänning, så tjusig!

Svar: Tusen tack! Kram på dig. :)
Siri Andersdotter

2014-07-03 @ 18:45:43
URL: http://twofaced.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: