Sophie Scholl

Skrivet den 2014-11-30 klockan 01:27:00
 Vi har arbetat med affischer till teaterklassernas miniuppsättning av Sophie Scholl. Varken vi eller de gör en riktig produktion första året tyvärr men nästa år gör vi affischer till en riktig teaterföreställning och de kommer att sättas upp på riktigt. Hade så gärna sett hela Sophie Scholl föreställningen!
 
Jag färglade och redigerade den i ett program jag inte försod mig på, photoshop. Hemskt många arbetstimmar har jag lagt ner! Men det var roligt.
 
 Jobb, jobb, jobb... 
 
 Här är den färdiga teckningen scannad. Utifrån denna jobbade jag sedan i photoshop och ritade i princip om hela bakgrunden.
 Färdig bild! 
   Det vita utrymmet längst ner var till för information om föreställningen, men jag kan omöjligen lägga upp den då den är i pdf -format. Kanske finns det något hemligt och finurligt knep men jag har lagt ner tillräckligt av min tid på den här affischen. Uppdatering! - Bara jag som krånglar till det, självklart fungerade det galant!
 
Datumen och platsen är fiktiva eftersom de inte hade någon riktig uppsättnnig.
 
 
Min fina hyresvärd dök upp en dag med böcker hon fått, bland annat en bok om "Sophies Scholls korta liv" som jag tänkt börja läsa snart.
Har också sett filmen om Sophie Scholl-The Final Days. Die Weisse Rose är också om Sophie Scholl och motsvåndsrörelsen den vita rosen men väldig svår att finna på internet. Hade till och med kunnat tänka mig att se den enbart tyskspråkig utan text med inte ens det kunde jag hitta. 
 Det är en himla fin och hemsk historia, rekommenderar den till er alla! 

soligt kök

Skrivet den 2014-11-24 klockan 21:48:00
På landet, hemma hos familjen bor jag numera i ett soligt kök. Jag flyttade in för några veckor sedan.
Skafferiet är fyllt med tyg, på kryddhyllan står små askar, min analoga kamera och böcker. Hemma i Malmö har jag ingen tid för att sy och skapa, så rummet här där jag tillbringar helger och lov ska bli min syateljé.
 
 
I kökslådorna finner man garnnystan, gamla skolarbeten och pappersurklipp. 
 
I vasken fyller jag glasburkar med vatten när jag ska måla, eller strykjärnet när det behövs. 
 (Och kylen och frysen ska vi inte ens prata om)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men på symaskinsbordet står min mammas symaskin, mig egen kan inte sättas in i ett jordad uttag. Någon som har något tips? Jag hoppas så att det går att koppla om och sätta på en ny kontakt så att jag kan använda den igen!
 
 
 
 

blommigt bidrag till sypeppen #27

Skrivet den 2014-11-16 klockan 17:45:30
Till halloween syddes denna A-linjeklänning, eller ja snarare A-linjeklännings-inspirerad då jag sydde in den något i midjan. Det kanske låter knasigt att det skulle vara en halloweenkostym men det var det mest neonfärgade tyget bland mina tyger som kunde räcka till en klänning. Det var snarare maskeradtema på halloweenfesten, och jag tog en limegrön t-shirt och sydde en huva som jag klippte hål i för ögon och mun, och på benen ett par röda nylonstrumpor. Kan ni gissa vad? Jag var en medlem i Pussy Riot förstås! 
 
Klänningen hade jag absolut sytt oavsett halloween eller inte, älskar den makalöst mycket. Fick bara lite extra pepp nu när det skulle vara till något speciellt. 
 
 
Matrialet är tunt, vävd syntet med lite stretch i. Det blev en del skarvar här och var (men det syns inte på bilderna då jag fick till en ganska fin mönsterpassning) då tyget var så litet. Mamma hade för vana att köpa fantastiska tyger i väldigt små format då för längesen när vi bodde i Göteborg. 
 
 
  Klänningen är i fem våder, om en räknar med avgränsningen baktill med dragkedjan.
 
Mönstret jag utgick ifrån är köpt för en tia på en second hand här i Malmö, tror det var Allers eller Ica som gett ut det! Men jag litade inte riktigt på dem så jag ändrade en hel del själv..  La bland annat till infodring och så. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Arbetstid: Kanske 5h inklusive mönsterritning
 Materialkostnad: Okänd, tyget var en present! dragkedjan 10:-
 
 
Är det så att du har missat vad Sypeppen är för något är det bara att kika in här på Fredrikas härliga blogg och läsa om det här.
 
 
Är så pepp på att få öppna tygförrådet igen när jag slipper den här hemska förkylningen..!

Den turkosa orangeblommiga kjolen

Skrivet den 2014-11-02 klockan 18:20:40

Min senaste kjol är en A-linje kjol sydd av ett av alla dessa vackra, färgstarka och blommiga tyger mamma inhandlade någon gång för länge sedan men aldrig använt. Av någon anledning har jag det senaste nästan bara sytt i tyger jag fått av henne istället för av de jag själv fyndat.

Och det är faktiskt höstens första sypepp! Oj, måste bli lite snabbare på det här. Men nu när sypeppen ska bli mer regelbunden så lär det förhoppningsvis lösa sig. Det börjar hända saker här, men mer om det senare!
 
Vad sypeppen är för fabulöst påhitt kan en läsa om här, på Fredrikas vind.
 

Tygstycket var väldigt litet så det räckte precis till den här A-linje kjolen i 7 våder (fem om man inte räknar avgränsningen med knapparna i mitten). Materialet är väldigt stretchigt och den sitter perfekt. Och hittills har inga sömmar gått sönder! 

Linningen är fodrad i sammetslen mörkblå manchester. 

 
 Mönstret är inspirerat av mina första a-linje kjolar, men omritat och helt nytt. Tror att även denna kommer att bli en favorit, men den är lite mer svårmatchad än mina andra kjolar. 
 
 Har haft lite problem med bilderna, är inte van att jobba i raw-format med fotografier. Glömde att få med några små detaljer, så kan det gå! Och färgerna på kjolen är väl ganska så lika de i verkligheten tror jag...