blommigt bidrag till sypeppen #27

Skrivet den 2014-11-16 klockan 17:45:30
Till halloween syddes denna A-linjeklänning, eller ja snarare A-linjeklännings-inspirerad då jag sydde in den något i midjan. Det kanske låter knasigt att det skulle vara en halloweenkostym men det var det mest neonfärgade tyget bland mina tyger som kunde räcka till en klänning. Det var snarare maskeradtema på halloweenfesten, och jag tog en limegrön t-shirt och sydde en huva som jag klippte hål i för ögon och mun, och på benen ett par röda nylonstrumpor. Kan ni gissa vad? Jag var en medlem i Pussy Riot förstås! 
 
Klänningen hade jag absolut sytt oavsett halloween eller inte, älskar den makalöst mycket. Fick bara lite extra pepp nu när det skulle vara till något speciellt. 
 
 
Matrialet är tunt, vävd syntet med lite stretch i. Det blev en del skarvar här och var (men det syns inte på bilderna då jag fick till en ganska fin mönsterpassning) då tyget var så litet. Mamma hade för vana att köpa fantastiska tyger i väldigt små format då för längesen när vi bodde i Göteborg. 
 
 
  Klänningen är i fem våder, om en räknar med avgränsningen baktill med dragkedjan.
 
Mönstret jag utgick ifrån är köpt för en tia på en second hand här i Malmö, tror det var Allers eller Ica som gett ut det! Men jag litade inte riktigt på dem så jag ändrade en hel del själv..  La bland annat till infodring och så. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Arbetstid: Kanske 5h inklusive mönsterritning
 Materialkostnad: Okänd, tyget var en present! dragkedjan 10:-
 
 
Är det så att du har missat vad Sypeppen är för något är det bara att kika in här på Fredrikas härliga blogg och läsa om det här.
 
 
Är så pepp på att få öppna tygförrådet igen när jag slipper den här hemska förkylningen..!

Kommentarer
Postat av: Alicia

SÅ superfin!!!

2014-11-18 @ 14:56:32
URL: http://aliciasivert.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: