Den turkosa orangeblommiga kjolen

Skrivet den 2014-11-02 klockan 18:20:40

Min senaste kjol är en A-linje kjol sydd av ett av alla dessa vackra, färgstarka och blommiga tyger mamma inhandlade någon gång för länge sedan men aldrig använt. Av någon anledning har jag det senaste nästan bara sytt i tyger jag fått av henne istället för av de jag själv fyndat.

Och det är faktiskt höstens första sypepp! Oj, måste bli lite snabbare på det här. Men nu när sypeppen ska bli mer regelbunden så lär det förhoppningsvis lösa sig. Det börjar hända saker här, men mer om det senare!
 
Vad sypeppen är för fabulöst påhitt kan en läsa om här, på Fredrikas vind.
 

Tygstycket var väldigt litet så det räckte precis till den här A-linje kjolen i 7 våder (fem om man inte räknar avgränsningen med knapparna i mitten). Materialet är väldigt stretchigt och den sitter perfekt. Och hittills har inga sömmar gått sönder! 

Linningen är fodrad i sammetslen mörkblå manchester. 

 
 Mönstret är inspirerat av mina första a-linje kjolar, men omritat och helt nytt. Tror att även denna kommer att bli en favorit, men den är lite mer svårmatchad än mina andra kjolar. 
 
 Har haft lite problem med bilderna, är inte van att jobba i raw-format med fotografier. Glömde att få med några små detaljer, så kan det gå! Och färgerna på kjolen är väl ganska så lika de i verkligheten tror jag...

Kommentarer
Postat av: EvaP

Superfin!

2014-11-02 @ 18:47:37
URL: http://eva.monkeytoys.com/
Postat av: Freja

Kanonfin! Jag har precis börjat sy igen efter ett låååågt uppehåll och dessutom börjat göra egna mönster så smått, jag är så imponerad av dig som kan rita egna mönster, det är SVÅRT!

2014-11-02 @ 23:44:59
URL: http://frejareddevil.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: