Sophie Scholl

Skrivet den 2014-11-30 klockan 01:27:00
 Vi har arbetat med affischer till teaterklassernas miniuppsättning av Sophie Scholl. Varken vi eller de gör en riktig produktion första året tyvärr men nästa år gör vi affischer till en riktig teaterföreställning och de kommer att sättas upp på riktigt. Hade så gärna sett hela Sophie Scholl föreställningen!
 
Jag färglade och redigerade den i ett program jag inte försod mig på, photoshop. Hemskt många arbetstimmar har jag lagt ner! Men det var roligt.
 
 Jobb, jobb, jobb... 
 
 Här är den färdiga teckningen scannad. Utifrån denna jobbade jag sedan i photoshop och ritade i princip om hela bakgrunden.
 Färdig bild! 
   Det vita utrymmet längst ner var till för information om föreställningen, men jag kan omöjligen lägga upp den då den är i pdf -format. Kanske finns det något hemligt och finurligt knep men jag har lagt ner tillräckligt av min tid på den här affischen. Uppdatering! - Bara jag som krånglar till det, självklart fungerade det galant!
 
Datumen och platsen är fiktiva eftersom de inte hade någon riktig uppsättnnig.
 
 
Min fina hyresvärd dök upp en dag med böcker hon fått, bland annat en bok om "Sophies Scholls korta liv" som jag tänkt börja läsa snart.
Har också sett filmen om Sophie Scholl-The Final Days. Die Weisse Rose är också om Sophie Scholl och motsvåndsrörelsen den vita rosen men väldig svår att finna på internet. Hade till och med kunnat tänka mig att se den enbart tyskspråkig utan text med inte ens det kunde jag hitta. 
 Det är en himla fin och hemsk historia, rekommenderar den till er alla! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: