Min nya stad

Skrivet den 2014-09-02 klockan 18:31:32
  Jag har blivit Malmö bo! För två veckor sedan precis var det den stora flyttahemifrån-dagen.
Och nu bor jag en vecka här, en helg där. Som ett skilsmässobarn, fast med båda föräldrarna på det ena stället och inga på det andra. 
 
Det tog lite längre tid att göra detta blogginlägget då jag precis har börjat redigera i photoshop på datorn jag fått i skolan. Läskigt mycket att hålla reda på!...) 
 
 
Såhär såg det ut på gatan utanför genom köksfönstret den allra första morgonen jag vaknade här. Jag hann precis njuta lite och sen springa efter kameran och ta den här bilden innan det var borta igen. Så himmelens fint. 
 
 
 Jag har cyklat på små upptäcksäventyr då och då. Första dagen som jag gav mig ut började det ösregna med det samma, och jag stod under de jättelika träden i parken och fotograferade regnet. Sen flyttade jag mig närmare pildammen och jag och kameran blev genomblöta. Men det var värt risken för sen lyser dubbelregnbågen upp över dammen, från det ena tornet till det andra. 
 
 
När solen kikade fram igen cyklade jag ner mot stan, mot malmöfestivalen. Mycket folk, musik, osande mat och andra festligheter. Såg bland annat de här akrobaterna, så grymt duktiga. Hittade dit på så vis att de spelade Nina Simones My Baby Just Cares For Me, och jag blev danssugen. Dock så är min cykel nog lite för klumpig för att kunna hänga med i dansen. 
 
 
Jag hälsade på Lisa och Amanda i deras lilla etta. Deras gård är den vackraste jag någonsin sett och jag passade på att fotografera lite eftersom de snart ska flytta därifrån. 
 
 
 
 
 
Efter skolan brukar jag cykla till Möllan och handla grönsaker och frukter för några enstaka kronor. Älskar stämmningen där. När en frågar om det går att få ett lite mindre knippe persilja får du det gratis och ibland får jag övermogna mangofrukter som ändå skulle slängas. 
 
Jag och de fina tvillingsystrarna Lisa och Amanda var förresten också ute en helg och dumpstrade för första gången. Sen lagade vi middag och ungsbakade majskolvarna som vi hittat. Kommer aldrig glömma den härliga synen när Lisa står inuti containern med tak och plockar bland grejerna. 
 
 
 
Jag har börjat att utforskasta dens second hand butiker i stadsdelar jag aldrig varit i förr, fyndade en fin trasmatta bland annat.
Gick omkring i timmar och provade allt från hattar till skor, tittade på kastruller, vitlökspressar och knappar, sömnadsmönster och bamsetidningar till syster min. 
 
 
Polisens våld i Limhamn orkar jag nästan inte kommentera. Jag skulle egentligen varit där, på den fredliga demonstrationen. 
Jag har läst oändligt mycket artiklar om vad som hände och sett filmerna om och om igen och gråtit. För att det är så jävla sjukt, och grymt. Och för att det här våldet är något som verkligen går att ta på. När det är läkemedelsföretag och läkare som gör hemska saker som motsvarar polisens övervåld finns det inte lika många artiklar och filmer att drunkna i.
 
 
 
Jag trivs iallafall mycket bra här. Älskar det.
 
 

Kommentarer
Postat av: H

Så himla mysigt det låter! Malmö känns som en stad som jag hade passat i, om det bara var lite mindre.. :P Limhamns-grejjen var helt störd. Var inte heller där men har också läst hur mkt som helst. Här i HBG hade vi en väldigt fredlig motdemonstration iaf. Inga poliser som pucklade på oss.

2014-09-03 @ 06:52:09
URL: http://rainbowcreativity.blogspot.com
Postat av: Francis

magisk regnbågsbild:) Puss

2014-09-07 @ 21:58:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: