Sytt: Några Nya Gamla Tröjor

Skrivet den 2014-09-08 klockan 19:10:21
Om helgerna lämnar jag Malmö och far hem till min familj. Och min symaskin. Förra helgen var jag hemma och hade syhelg, och då fick jag bland annat sytt de här tröjorna. Är ju otroligt sugen på att sätta igång med mitt bidrag till utmanarpeppen (sypepp med tema utmaning), men vardagströjor är så nödvändiga när man flyttat hemifrån och inte kan tvätta jämt. 
 
Den här är redan en fantastisk favorit, sydd utifrån samma mönster som den turkosa myströjan, fast med en hel del förändringar. En gång så var det en barntröja, fast en ganska stor sådan. Köpt när jag fortfarande bodde i Göteborg! (Men inte så använd som tur var).
Först klippte jag av ärmarna och gjorde nytt fram- och bakstycke, varpå jag sydde på ärmarna igen. Och vips blev tröjan som jag hade då jag gick i låg/mellanstadiet en tröja jag kan använda när jag går till mitt gymnasie.Älska återanvändning. 
 
 
Det här var en gång en stickad tunika i ull med en urringning som inte passade till någonting, men som jag ändå inte kunde låta bli att tycka om. Fyndade den på en loppis på ett torg i Malmö för 10 kr. 
Även här lät jag ärmarna vara i original, eftersom att de inte var problemet. Jag flyttade ner ärmarna, klippte ut ärmhål och urringning tillräckligt långt ner för att undvika den gamla fula urringningen och få en bra längd.  
 
 
 
Höll på att sälja den på loppis i somras.. Men fina ulltröjor kan vara så svårt att hitta, så det var ju mycket bättre att sy om den!
 
Den luktar fortfarande parfym från den som haft den i sin garderob innan.  Och det var över ett år sedan!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: H

Snyggt! Jag försöker sy om kläder mest hela tiden tycker jag men borde kanske rikta in mig på att sy efter mönster till att börja med istället :P

2014-09-09 @ 11:02:53
URL: http://rainbowcreativity.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: