Monthly Makers: virkade övergivna t-shirtar

Skrivet den 2015-03-02 klockan 23:05:00
Detta blir mitt andra Monthly Makers bidrag på Februaris tema återbruk. Ett himla bra tema. Kreativt, billigt och miljösmart. Monthly Makers finner ni på facebook, och under hashtaggen #monthlymakers på instagram och pinterest. Månadens värld är bloggen Inspirami.
 
 
Här har vi vårens första stora projekt! Eller vår har det ju inte varit så länge, men det kan man nästan tro när en ser alla blommor här i Malmö. Började på sportlovet och nu två veckor senare är jag klar! Meditativt, produktivt samtidigt som jag rensade ut förråden lite. Fast jag hade påbörjat det gul-rosa i mitten långt tidigare egentligen. Det är svårt att komma ifrån det där med UFO:n. 
 
 
Det är alltså en virkad matta av trikågarn jag klippt från en mängd olika plagg. Allt från kjolar till koftor. En del varv är också i vävt tyg. 
 
Fick inspiration av min hyresvärd/lägenhetssambo som satt igång att virka mattor för någon månad sen. Och Golvet i mitt rum tycker jag hemskt illa om så när en inte har pengar att köpa orientaliska mattor kan en ju lika gärna göra en själv istället för att jobba ihop pengar till en. Nu är i princip det man ser av mitt lilla golv täckt av mattor. 
 
 
 
Storlek: 100cm i diameter
Material: Mest bommulstrikå elle trikå i blandat marerial men även en liten del vävt bommulstyg
Mönster: Improviserat
Arbetstid: För många timmar för att kunna räkna dem. 
 
 
Tipstipstips! Ska ni själva ge er på det här så titta på en tutorial om hur en ska klippa sitt t-shirtgarn. Det gjorde inte jag.. Men hur jag önskade att jag inte hade sett den när jag bara hade ett varv kvar haha!  
 
 

Kommentarer
Postat av: Alicia

Alltså den är HEEELT amazing! Jag är kär! Jag har virkat några superbasic t-shirtmattor som liksom aldrig kommer i närheten av ens första tre-fyra varven i denna. Helt helt sagolik! Älskar färgerna och mönstret och du har inspirerat mig bortom all sans. Det blir till att klippa remsor igen (trots att den delen av arbetet inte är min favvo).

Svar: Så otroligt mycket tack! Tack för all kärlek! Dina mattor är jättefina och charmiga! Det var du som fick mig att börja på de två första varven för ett år sedan kanske innan de hamnade i ufolådan... Så tack för inspo du också! Det är bara som en enda positiv cirkel av inspiration och kärlek i bloggvärlden kan jag uppleva ibland. Ps! Som jag skrev i inlägget finns det guider på hur man klipper remsor assmidigt! Känslan dock när man äntligen är klar och kan börja virka är så skön, och en bra övning för tålamodet haha. Kram och lycka till!
Siri Andersdotter

2015-03-03 @ 09:34:27
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Ida

Verkligen en underbaaaar matta! Tack för pepp å inspo!
Jag har tänkt att jag skulle väva en matta med min rockring, för virka kan jag nog inte sådär.
Har ett plastgolv som jag avskyr och vore fint med en matta på det.

Svar: Åh, fett mycket tack fina du! Wow, kan man väva mattor med hjälp av rockringar?! Har aldrig hört det förr, men det låter otroligt smart. Men virka såhär är inte omöjligt. Det handlar mer om att man lär sig undertiden, och blandningen av olika tekniker får det att se mycket mer komplicerat ut än vad det egentligen är lovar jag dig! Kolla lite guider på pinterest så är du snart där. Bara kör skulle jag säga, så får du se vart du hamnar! Och det där med golv är så himla viktigt. Mattor blir ju som ett personligt bärbart golv nästan. Den tanken gillar jag. Kram på dig och lycka till!
Siri Andersdotter

2015-03-05 @ 08:53:09
URL: http://idreaido.blogg.se
Postat av: Alicia

Hallå! Får jag dela en av de här bilderna på min blogg? Gör ett påskpeppinlägg med en massa feta kreativa vårprojekt och vore så kul att ha med din fabulösa matta. Länkar naturligtvis!

Svar: Hej! Såg detta precis när det var försent och så glömde jag svara. Självklart hade du fått det, nästa gång behöver du inte fråga! :) Ett superduper bra intiativ med det där påskpepp-inlägget, har aldrig varit en påskfantast men det är kul när man kan göra det till något kreativt och att det inte bara handlar om konsumtion.
Siri Andersdotter

2015-03-20 @ 11:24:56
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Jessica

Alltså den här är så jäklajäkla fin!

Svar: Tack Jessica! Dina saker är också så himla fina måste jag säga.
Siri Andersdotter

2015-03-27 @ 12:16:18
URL: http://jessicaandersdotter.se/blogg
Postat av: Ida D

Ja, jag har nu börjat på min! Jag hoppas den jämnar till sig sen, just nu är det lite hipp som happ.
Ja, jag får framöver ta och lära mig.
Tack så mycket :)
Åh, på riktigt, så himla fin tanke! <3

2015-05-09 @ 19:50:02
URL: http://idreaido.blogg.se/
Postat av: Alicia

Hejsan!
Söndagen den 15/11 kommer jag och Anna María från Monthly Makers att hålla i en föreläsning och varsin workshop på Folkuniversitetet i Stockholm om vad Monthly Makers är och innebär, återbruk, redesign, DIY och kreativt bloggande i allmänhet! Till föreläsningen vill vi ha lite bilder från er som deltagit under året att visa på projektorduk, och jag undrar om vi kan få lov att använda den 4:e bilden uppifrån i detta inlägg till det? En länk till din blogg kommer läggas ovanpå bilden så källan blir tydlig.
Om du vill ge oss lov till detta, snälla skicka en högupplöst version av bilden till alicia(a)sivertsson.se så snart som möjligt.

Vill du läsa mer om föreläsningen - kolla följande länk: http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Kommunikation-Skrivande-Media/Sociala-medier/Stockholm/sprangbradan---forelasning/

Jag ber om ursäkt för att du eventuellt kommer få exakt den här kommentaren på flera inlägg - det är tyvärr enklare att gå igenom månad för månad än blogg för blogg.
Stort tack på förhand :)
Alicia, Monthly Makers

2015-10-29 @ 19:12:14
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Carolin S

Hej
Underbar matta!!! Får jag köpa mönstret av dig?

Svar: Hej Carolin! Vad roligt, tack :) Ja absolut, om du fortfarande är intresserad!
Siri Andersdotter

2015-12-03 @ 22:11:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: