The radical notion that women are people

Skrivet den 2015-03-15 klockan 22:06:00
 
 Den 6 Mars höll Latin mot Rasism tillsammans med en rad andra antirasistiska och feministiska utskott och organisationer ett feministiskt evenemang i vår matsal. 
 
 
 Jag hade i uppdrag att dokumentera lite av evenemanget för utskottets skull. Kunde dock inte vara med på den första timmen, så när jag kom var de mitt uppe i en föreläsning. Det gjorde mig himla glad att se så mycket folk där. Trodde inte alls att det skulle komma såpass mycket folk en fredag kväll till en skola på ett feministiskt event. Men oj vad jag hade fel! Efter den intressanta föreläsningen om häxan och feminismen som jag sorgligt nog missade det mesta av uppträdde bland annat en teatergrupp från Malmö Borgarskola som visade upp en scen ur sin feministiska föreställning "Girls Like That". 
 
 
 
 Väggarna var prydda med feministiska peppbilder, serier och symboler.
 
 Det såldes fantastisk vegansk fika och om jag inte minns fel så fanns där även ett bord med t-shirtar och annat. 
Överskottet av pengarna gick till Malmö Kvinnojour som också var på plats för att ge information och svara på frågor. 
 
Sara Thuresson på piano framträdde med några av sina feministiska sånger som final. Men texten ovanför Scenen lät vi vara kvar, vilket den fortfarande är. Åtminstonde sist jag kollade satt den fortfarande där och förgyllde vår matsal. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och de feministiska krafterna fortsatte att kämpa i Malmö under helgen. Vi tog natten tillbaka i ett hav av konfetti och musik dagen innan 8 Mars, då det sedan var dags för demonstrationer och efterhäng med panelsamtal där Amanda medverkade, musikframföranden och poesi. Så mycket pepp! Blev dock väldigt sjuk till på köpet efter allt skrikande så här sitter jag och hostar fortfarande som en galning. Men det var så värt det. 
Kram och pepp, och hör till uppmaningen om att organisera er! 

Kommentarer
Postat av: Matilda

Wow vilken superbra grej! & vad bra att det var så många besökare! Bara att fortsätta kämpa!

Svar: Ja, det finns så mycket kraft och engagemang även när man minst anar det. Så länge någon tar det på sina axlar och gör skitjobbet och styr upp det hela finns det alltid folk som är villiga att hjälpa. Detsamma! Kampen fortsätter :)
Siri Andersdotter

2015-03-19 @ 20:20:22
URL: http://emmamatildahoglund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail-adress : (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar: